tiistai 29. syyskuuta 2009

Kuka antoi Ismolle luvan sairastaa?

Viikon kohokohdista toinen, tiistain eksegetiikan luento, onkin peruttu luennoitsijan potiessa flunssaa. Julistin pettymystäni Facebookissa, sain osanottoja ja kehotuksen reklamoida rehtorille tällaisessa tilanteessa. No, ehkä selviydyn tästäkin iskusta ja käytän ajan vaikka hyödyllisesti eksegetiikan tenttikirjojen parissa.

Viime yönä toimin hostellina, kun pikkuveljeni tyttöystävänsä kanssa majaili luonani. E. on lähdössä Puolaan puoleksi vuodeksi tekemään EVS-vapaaehtoistyötä Krakovan slummialueen iltapäiväkerhoon eikä vielä tiedä käytännön asioista juuri mitään, esim. onko asuntoa tai milloin työt tarkalleen alkavat... Tuntuvat raukat vähän stressaantuneilta, K:n kirjoitukset ovat nyt ohi ja lakki toivottavasti tulee itsenäisyyspäivänä. Oivalsin asian eilen - en voikaan lähteä kuoron keikkamatkalle Ruotsiin, perherauha olisi vaarassa, jos jättäisin veljen juhlat väliin!

Ystäväni E., joka on Ranskassa vaihdossa, on päättänyt palata kotiin tammikuussa. Toisaalta harmi, mutta toisaalta onnekasta, että joku osaa myöntää itselleen, ettei alkuperäinen päätös ehkä ollutkaan se paras mahdollinen. Minä menen joka tapauksessa pikavisiitille marraskuussa, mukavaa kyllä piipahtaa.

Arki tuntuu aika kiireiseltä, mutta myös innostavalta ja motivoivalta. Sanitaatiokurssilla teemme Irlannissa vaihdossa olevan ystävän kanssa yhteistä harjoitustyötä vessaratkaisun suunnittelun merkeissä ja teologia on vain niin ihanaa. Heräsin aamulla seitsemältä tekemään kreikan läksyjä ja puolitoista tuntia hujahti taas oikein pikavauhdilla ohi. Kuoro on ihanaa. Toivon kovin kovasti, että ensi viikolla Helsinkiin työreissulla tuleva ystävä saisi pari lisävapaapäivää ja voisi tulla kylään, edes lounaalle tai kahville.

Ostin eilen hippideodoranttia, koska olin jo pitkään asiaa harkinnut ja viime viikolla joogaope valisti kurssilaisia siitä, että normidödöissä on alumiinia, jota sitten autuaasti sivelemme suoraan kainaloihin, joista sitten hikirauhasten kautta ne kemikaalit matkaavat ties minne. Olin haaveillut sellaisesta kristallikivestä, mutta joku muukin oli ilmeisesti tehnyt niin - ne oli eilen myyty Ruohonjuuresta loppuun! Ostin siis miedon tuoksuista, melko hintavaa nestemäistä dödöä ja elelen nyt toivossa, että ensi kerralla sitten tärppää.

8 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

MITÄ!? Tuleeks E takasin jo tammikuussa! :O

tyttism kirjoitti...

Niin se ainaskin mulle tänään kertoi, siellä on kuulemma niin pieni se paikkakunta, missä se on ja niin suppea kurssitarjonta, ettei oikein saa mitään irti jos jää koko vuodeksi.

Irlannin T kirjoitti...

Mullakin on todella suppea kurssitarjonta, mikä kyllä harmittaa. Ei jää paljon käteen täältä tän vuoden jälkeen hyödyllisiä opintopisteitä, ehkä 5.. Mutta oon niin rakastunut tähän maahan, että voi olla, etten tule ollenkaan takaisin! 8)

tyttism kirjoitti...

On kyllä tosi harmi, jos kurssitarjonnasta ei anneta oikeaa käsitystä etukäteen tai niin kuin sun tapauksessa, että mitään tietoa ei vissiin oikein löytynyt keväällä vaikka etsitkin. Ja tuutpa takasin, tai mä en tuu kattomaan sua enkä tuo sulle salmiakkia enkä tee sun kanssa kakkakurssin harkkatyötä!

Anonyymi kirjoitti...

Tää voi nyt olla aikalailla outoa, mutta saatan jopa tietää nämä En ja Kn! Aikamoinen sattuma, en uskalla kuitenkaan arvailla mitään, koska se voisi olla vähän kiusallista. Et tunne mua, mutta olen seuraillut blogiasi jonkin aikaa, koska tykkään tyylistäsi kirjoittaa, olen harkinnut teologiaa yhtenä tulevaisuuteni mahdollisuutena ja myös ekoilu kiinnostaa. Kiva kuulla oikeita kokemuksia ja lukea aidosta elämästä! Kiitos kivasta blogista!

tyttism kirjoitti...

Hei anonyymi, kiva kun kommentoit! E ja K ovat Keski-Suomesta, E kevään ylioppilas ja K toivottavasti tämän syksyn ylioppilas. Olisipa kiva tietää, mistä mahdatte tuntea! Teologiaa voin suositella lämpimästi, näin ekan varsinaisen opiskelusyksyn tuntuma on, että jos historia ja kielet kiinnostaa, niin tämä on kyllä tosi hyvä paikka - tosin mun lukujärjestyksestä puuttuu modernit kielet, viestintä ja filosofia, jotka oon jo suorittanut.

Anonyymi kirjoitti...

Okei, kiva kuulla. En tiedä kiinnostaako historia niinkään, mutta oon enemmän kiinnostunut papin hommien sielunhoitopuolesta ja ehkä järjestötyöstä.. Saapi nähdä minne mua johdatetaan. :) Jos E on se keneksi luulen, niin meillä on sama syntymäpaikkakunta ja ollaan harrastettu ehkä samoja asioita. :)

tyttism kirjoitti...

Heipparallaa, sielunhoito tulee mulla vastaan vasta myöhmmin tänä vuonna perusopinnoissa ekaa kertaa. Luulen, että pastorin työssä kyllä varmasti on paljon mielenkiintoista just silläkin saralla ja jos esim. psyka yms kiinnostaa. Voin kyllä suositella, tää on kaikinpuolin tosi laaja ja yleissivistävä tutkinto!