maanantai 31. elokuuta 2009

Joulua odotellessa.

Tänään on ollut aika pitkä päivä. Aamulla kävin kiukkuamassa kaupassa itselleni ja kaiken rajallisuudelle. Asioiden löytäminen oli taas niin hidasta ja henkilökuntakin aika epätietoista, joten annoin periksi ainesten metsästyksessä. Kenties joku teistä tahtoisi lähteä taksireissulle kauppaan jonain arkipäivänä syyskuussa, vaikka Jumboon tai Kannelmäen Prismaan?

Hyviäkin asioita oli vaikka kuinka. Pesin kaikki kertyneet pyykit. Aamulla postiluukku ei kolahtanut vaan rutisi ja syykin selvisi - Dreamer Kaye oli lähettänyt yllätyspaketin, mainion keltaisen t-paidan. Nauraa räkätin mukana tulleelle kirjeelle: "toivottavasti koko on hyvä, ajattelin niin että S-kokoiset miehet on ainakin 20kg meitä isompia". Nou hätä, kyllä se päälle menee! Ja sitä paitsi, olen ilmoittautunut joogakurssille, joten kai se nyt itsessään jo hoikistaa mua huomattavasti?

Sain kävellä kauppaan sateenvarjon alla, kahlata Haiden kanssa lätäköissä ja loiskuttaa ja kaupasta palatessa nauttia kauniista auringosta ja raikkaasta ilmasta.

Olen haaveillut. Toinen haaveistani riippuu ihmisistä ympärilläni ja sen aion toteuttaa tavalla tai toisella vielä tänä syksynä. Toinen haaveistani on isompi, riippuu Kelasta. Kirjoitin asiasta keskusliiton koulutussihteerille, joka otti asian selvitettäväkseen. Tuntuu hullulta, että unelmointiin tarvitsee Kelalta luvan. Tai no, unelmointiin ei ehkä, mutta toteuttamiseen. On va voir.

Ostin viime viikolla N:lle mahtavan synttärilahjan, joka on sittemmin kadonnut kuin pieru saharaan. Hitsin vimpulat!

Huomenna lähden H:n, V:n ja mummin luo kesätyöpaikkakunnalle ja aion nauttia. Torstaina onkin apuvälinekoulutuksen aika, tänään soittelin laitteiden perään ja kahta lukuunottamatta kaikki on olemassa jo. Pian koittaa siis joulu ja kotiini kannetaan 10 000 euron edestä elektroniikkaa. Mahtavaa!

Tein hyvää ruokaa ja toivottavasti saan pian lisää hyviä reseptejä T:ltä Belgiasta, miekkosella oli mielikuvitusta paitsi kuvataiteiden, myös ruuan suhteen. Tänään lounastun tuorepastaa, jonka siivelle kuullotin tomaattia ja lykkäsin sekaan oliiviöljyä, tuoretta basia ja rucolaakin.

EDIT. Unohdin sen asioista parhaimman! Mun kotiratikkaan tulee muutaman kuukauden kuulutuskokeilu! Voin kulkea iltaisinkin itsekseni!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Tyttis,

Kyllä sen pitäisi onnata, siis EVS:n kunhan on alle vuoden. Mun sisko jolla on työkyvyttömyyseläke maksussa liikuntavammaisen statuksella oli puoli vuotta harjoittelussa ulkomailla ja sai eläkkeen mukaan + vammaistuen. Eiköhän sen pitäisi onnistua, kun saa eläkeläisetkin kansaneläkkeensä mukaan espanjaan vaikka asuvat siellä koko ajan.

inka

Tuntematon potilas kirjoitti...

Oikeasti tää on sun Saksan-toverisi S, mutta kommentoin blogeja tällä nikillä. Nyt tuntuu, että olisin valmis syöttämään kaikki vähäiset roposeni aikakoneeseen, jos joku vaan sellasen äkkiä keksisi. Haluan pois arkeni kaaoksesta ja takaisin viime viikkoon, mulla on IKÄVÄ!!! Kelalla on tässä maassa tosiaan ainutlaatuinen rooli: se päättää joidenkin kansalaisten unelmista, elämänlaadusta, tulevaisuudestakin. Itkettävää ja naurettavaa!

Anonyymi kirjoitti...

Musta saa toistekin kauppaseuraa :) Artun mukaan Kannelmäen Prisma on paras, vaikka se kerran paasas vartin siitä, kuinka väärin on, että leivät on sijotettu liimojen viereen siellä. Mut olihan siellä Jumbossakin niillä joku ihme järjestys niiden sokerien ja kahvien kanssa!
-N

tyttism kirjoitti...

Ohhoh, mikä kommenttien tulva!

Inka, kiitos tsemppauksesta! Mä kauhulla odottelen, onko mun vammaistukihakemus mennyt hukkaan, koska postitin sen n. 2vk sitten, eikä sitä edelleenkään ole sähköiseen asiointipalveluun kirjattu saapuneeksi... Täytyy toivoa, että saisin pian jonkun virallisen kannanoton tuohon EVSään liittyen, olisin marraskuussa menossa tsekkaamaan järjestön, jossa mulle ehkä olisi paikka, vaikka itse lähtö olisikin vasta kahden vuoden kuluttua.

Sanna, ikävä on kamala tunne, mulla on samaan aikaan ikävä Partamiekkosta, mutta myös kahta työkaveria kesältätyökaupungista.

N, sä olet ihan kadonnut, et vastaa puhelimeenkaan! Jos haluat juhlistaa synttäreitäsi kaupoilla käyden, niin la 12.9. musta vois saada sekä kauppa- että kävelyseuraa.