torstai 13. elokuuta 2009

Kodittomuudesta kodikkuuteen.

Kesän jälkeen Helsinkiin palaaminen on ollut vaikeaa. Ihan näinä molempina täällä vietettyinä päivinä. Eilen ja tänään olen selannut paperipinoja, naamioinut niitä erinäisin keinoin. Tänään laatikosta tulivat vastaan valtavat postikorttipinot. Mun luonani Tampereella käyneet tietävät, että rakastan kuvia ja värejä ja että seinät ovat tehokäytössä. Nyt oivalsin, miten tästäkin kodittomuuden tunteesta voi päästä eroon edes himpun verran.


Kortit seinälle ja avot, sängynpääty on omintakeinen taas! Kuvien kiinnittely vei toista tuntia ja ehdin taas kerran ajatella, miten vaikeaa tämä väreistä, kuvista ja visuaalisuudesta luopuminen onkaan. Aika todella vaikeaa.

Käytin tänään ensi kertaa taksikorttiani ostosmatkailuun. Lähdimme N:n kanssa Kampista, siitä viereisen hotellin edestä ja taksikuskilla oli hieno auto ja puku päällään ja ovikin minulle avattiin! Muuten setä oli vähän nuiva, ei osannut esim. kertoa, voiko taksimatkan aikana tehdä pikaisen pysähdyksen... Paluumatkalla kuski vaikutti vähän epäilyttävältä, pitkä blondattu tukka sojotti miten sattui ja meinasipa miekkonen kurvata tiehensä ennen kuin N ehti kärrynpalautusreissulta autoon. Heppu oli kuitenkin mitä hauskin! Kertoi erinäisiä tarinoita matkapalvelukeskuksesta ja osoitti huimaa viihdytyskykyä, sillä ostamamme vesimeloni vapautti itsensä muovikassista ja seilasi pitkin takakontia - *donk, donk*. Kuski vaan tuumaili, että "siellä se meloni taas menee!" ja "mahtaakohan tulla luhmuja autonkylkiin!". Muutenkin miekkonen oli sanankäänteissään sukkela, kotikadullani hihkaisin rapun kohdalla ja hän tuumasi, että "mäpä veivaan tän auton suoraan tohon rabatsun eteen". Pudottiin N:n kanssa ihan täysin! :)

Aamulla ohjelmassa lurahtaneen riippukeinun ja -telineen virittelyä ClasOhlsson-keikan jälkeen. Seinien sisustamista, huoneen sisustamista, viimeisiä leipomuksia, tarjoomusten valmistelua, pöytäliinan silitystä, pikasiivousta ja n a u t i s k e l u a. Ehdottomasti maailman paras kesän päätös ja hyvä syksyn aloitus, kun koti saa siunauksen ja iso osa mun tärkeistä on kerralla koossa.

Tervetuloa A-rabatsuun huomenissa!

PS. Budjettikin alitettiin, kaikki tarjoomukset kustansivat yhteensä n. 120 euroa.

Ei kommentteja: