keskiviikko 21. tammikuuta 2009

Minulla on vaikutusta!

Hei vaan ja terveisiä puheviestinnän kurssilta, joka on vihdoinkin ohi!

Olen iloinen, yksi ryhmäläinen ilmoitti aatteen paloni johtaneen siihen, että hän osti Reilun Kaupan viinirypäleitä. :) Toinen ryhmäläinen puhui tänään lämpöpumpuista ja tuumasi, että isänsä hankki lämpöpumpun viiden vuoden suostuttelun jälkeen. Joten ehkä hitaasti lämpenevyys on vain isien ominaisuus...

N.n kanssa olen keskustellut kotimaisesta ruuantuotannosta ja päässyt niin pitkälle, että hänen pöydässään on nykyisin kotimaisia levitteitä. Ilmeisesti kotimaisuutta tarkkaillaan myös muissa tuotteissa ihan ilman mun vakuuttelupuheenvuorojanikin, sillä kuulinpa sellaista, että Valion juustopakettia tutkiessaan oli huomannut merkinnän "valmistusmaa Saksa"! Toisessa pakkauksessa, samassa tuotteessa siis, oli kuitenkin ollut Suomi. Omituista.

Eiliseen kesätyöpalkkapostaukseen vielä lisäyksenä sen verran, että tekniikan alan taustalla ja TEKin tilastoja tuijotelleena hieman kirpaisee nämä muiden alojen palkat. Kolmen vuoden opintojen jälkeen tekniikan alan palkkasuositus kun on 2100e...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy tuohon kesätyöpalkka-asiaan kuitenkin sen verran kommentoida, että vaikka TEKin palkkasuositus on 2100e/kk, niin harva firma sitä todellisuudessa tarjoaa. Ainakin itse olen saanut vähemmän (1600-1900e/kk) oman alan hommista hyvässä yrityksessä, vaikka kokemustakin on jo kertynyt. Todellisuudessahan palkkasuositusten avulla pyritään myös hinaamaan palkkoja ylöspäin. Siitä huolimatta 1000 euroa kuussa kuulostaa omasta mielestänikin vähältä, ellei sitä sitten ole kompensoimassa lyhyempi työaika tmv. 1500 euron palkasta sen sijaan voi jäädä jo jonkin verran säästöönkin.

tyttism kirjoitti...

TEK väittää suositustensa peustuvan jäseniltä tilastoituihin palkkoihin. Toisaalta sitten on niitä, jotka uskaltavat ja kehtaavat työsopimusta tehdessä hinnoitella itsensä niin ylös, että väkisinkin nostavat tilastoja.

Kesäteologin hommat on ihan normaalia täyspäivätyötä vähän huonommilla työajoilla (myös ilta- ja viikonloppuhommia). Iltalisä on reilun euron, yölisä muistaakseni 2,6e tunnilta. Eilen sain muutaman vinkin, joiden perusteella tiedän, että minun tulisi saada jotain 1200e luokkaa. Se kuulostaisi ihan ok:lta, verojen ja vuokran jälkeen jäisi sen verran että saisi jotain säästöön ensi vuotta varten.