lauantai 3. tammikuuta 2009

Nettiostoksilla: Karma Shop.

Jos joku on nettishoppaaja niin minä. Kaikki kirjoista vaatteisiin ja asusteisiin tulee tilattua pitkälti netistä, jopa hammasharjan vaihtopäiden tilaamista olen harkinnut! Viimeisin tilaukseni, lankojen ohella, on ollut alusvaate- ja tunikatilaus Karma Shopista.

Kaikki alkoi siitä, että sairaslomani aikana alusvaatteitani vain alkoi kadota. Koska pyykkäämisen hoiti valtaosin äiti, aloin epäillä, että reikäiset ja kulahtaneet sloggini eivät koskaan saavutakaan pesukoneen kitaa vaan jonkin aivan toisen kidan. Ennen pitkää sain myös kuulla, että joulupukki tuo sitten kalsareita tälle neidille. Ei ei ja ei! Minähän en enää äitini hankkimia mummomalleja suostu käyttämään, etenkään kun ne eivät olisi Reiluja. Pikavilkaisu osoittikin, että mukavimman näköiset ja hintaiset Reilut alusvaatteet löytyy Karmasta. Ostin Blaah-malliston bokserit ja kuudet tavalliset alushousut sekä tunikan, valmistajana People Tree. People Tree on brittiläinen vaatemerkki, jolla - siis koko organisaatiolla - on Reilun Kaupan sertifikaatti.

Jo vuosi sitten olin Sigtunassa Ruotsin luterilaisen kirkon teematapahtumassa, jossa osallistuin Reilun Kaupan työpajaan, jota piti Intiasta Ruotsiin adoptoitu nainen. Ammatiltaan hän oli luokanopettaja, mutta päätynyt sittemmin pyörittämään omaa Oria-tuotemerkkiään, joka valmistaa Reilun Kaupan vaatteita ja kodintekstiilejä. Puuvilla tulee hänen synnynseuduiltaan, Orissan osavaltiosta, joka on käsittääkseni Intian köyhimpiä, jollei jopa köyhin. Työpajassa saimme myös hiplailla Orian vaatteita ja täytyy sanoa, etten koskaan ole tunnustellut niin pehmeää puuvillaa! Oriallakin on nettikauppa, itse en ole tosin tilannut mitään, joten en tiedä kuluista ja sujuvuudesta.

Karma Shopin paketin avattuani tunsin sormissani sen saman pehmeyden kuin vuosi sitten ja päätin oitis, että marketalusvaatteiden käyttö loppui omalta osaltani tähän paikkaan. Kun kaiken lisäksi People Treen alusvaatteille tuli hintaa noin 5e/pöksyt en voi kuin ihmetellä, kuinka huimaa riistoa ne sloggit sun muut ovatkaan.

Karma Shopin paketti tuli kotiin kahdessa päivässä, ja tuotteet olivat juuri sitä mitä pitikin. Nyt kipin kapin ostoksille, sillä vielä tänään ja huomenna voi tilata ilman postikuluja!

Kuvan lainasin kaupan sivuilta, ja kyseiset kalsarit löytyy nyt minunkin kaapistani.

5 kommenttia:

annika kirjoitti...

Oletko muuten hankkinut jostain eettisiä lankoja? Tuntuu, että ainoa minkä voisin itse hyväksyä varauksetta eettiseksi on suomalaisten lampaiden villa, mutta se on 100% villaa eli esim. sukissa ei kauhean kestävä vaihtoehto.

tyttism kirjoitti...

Olen aika vähän perehtynyt lankojen alkuperään, kun neulomiseni on niin satunnaista. Pitkälti lankani ovat Novitan (mutta mistä ne tulee, en tiedä) ja Pirkanmaan Kotityön 100% villalankoja. Pikainen arvaukseni on, että ensimmäinen käyttää muutakin kuin kotimaista, mutta tuo PK voisi jopa olla suomalainen.

Lankojen alkuperän selvittäminen on ollut kyllä mielessä, etenkin kun kuulin että merinovillaa tehdään epäilyttävillä ja eläimiä rääkkäävillä menetelmillä. Olen nähnyt netissä listan Suomesta saatavista merinolangoista, joissa mulesing-menetelmää ei käytetä, mutta nämäkään langat eivät siis ole kotimaisia.

annika kirjoitti...

Joo, Novitan langat tulevat Englannista ja Etelä-Amerikasta, ja erään listauksen mukaan niissä ei käytetä villaa, jonka tuotannossa käytetään mulesing-menetelmää. Olen lähettänyt Novitalle kysymyksiä lankojen alkuperästä, mutta eivät ole vastanneet. Lähetinkin kysymykseni jo uudestaan.

Minäkin neulon satunnaisesti, mutta koska en oikein voi käyttää kierrätettyjä lankoja, haluaisin ostaa eettistä. Kun muuten ostan niin vähän mitään uutena. Olen myös ajatellut perehtyä lanka-asiaan, pitäkäämme toisemme siis ajan tasalla. :-)

Anonyymi kirjoitti...

täälläkin tyytyväinen karmashopin alkkareiden omistaja! :D ja muutakin heidän vaatetta löytyy kaapista.

Anonyymi kirjoitti...

Minä myös tilaillut Karma Shopista. Juuri tänään tuli ihanat jo viidennet people Tree-alkkarini! Ovat todella ihania jalassa. Myös lastenvaateosasto Karma Shopissa on kiva.