tiistai 6. tammikuuta 2009

Kesätyökierroksella.

Tuotantotalouden puolella kaikki tuntuvat olevan kovin huolissaan finanssikriisin vaikutuksesta työmarkkinoihin ja etenkin niihin ensi kesän sellaisiin. Ihan ymmärrettävää kyllä, tässä kohti vuotta elellään mummojen joululahjarahoilla ja loppukeväästä teekkarit tunnetusti kiskovat vain kaljaa vappunsa kunniaksi.

Itse elän toivossa, että koska seurakunnat porskuttavat ja konfirmoivat nuoriaan ihan joka kesä meni pörssit ylä- tai alasuuntaan, voisi minun kesätyömahdollisuuteni olla siellä puolella. Etenkin nyt, kun alalta on sekä opintoja että kokemusta. Tähän mennessä hakemus on lähetetty Jyväskylän seurakunnalle. Loppuviikon tehtävänä on kirjoittaa hakemus Tampereen Seurakuntayhtymälle ja soittaa Uudenkaupungin kirkkoherralle ja kysellä, olisiko siellä tarvetta.

Onnekseni opintoneuvontakin pyörii juhannukseen saakka ja yhden järjestön riparille on lähes varma paikka jo minullekin, joten ainakin vuokra tulee maksettua. Nyt on siis kyse "vain" leivästä ja sen päällisistä. Yhtenä vaihtoehtona on myös Näkövammaisten keskusliiton ja paikallisyhdistysten leirit ja kurssit, niillekin joka vuosi työllistyy muutamia nuoria.

Tähän mennessä on kesiä tullut kulutettua Näkövammaisten Keskusliiton, Tampereen Seudun Näkövammaisten, ja Nuorten Keskuksen leireillä erilaisissa ohjaustehtävissä, 4H:n kotipalvelussa, kaupungin vanhainkodissa, yksityisessä dementiakodissa, it-firman toimistotyttönä (kukkien kastelu, postin jako ja 95% ajasta sopimusten skannaamista) sekä Jyväs-Golfin caddiemasterina sekä keittiöapuna. Jyväskylässä töiden saanti on aina nuorille kiven alla, kaupungin asukkaista kun lähes kolmannes on opiskelijoita ja koululaisia. Onnekseni kaupungin kesätyöarpajaisissa onnisti kerran, jonka jälkeen kokemuksellani pääsin seuraavaan paikkaan. Pari paikkaa olen saanut osittain suhteilla ja osan sitten ihan vain itseäni tyrkyttämällä.

Olisi kiva kuulla, jos joku osaisi kertoa omasta seurakunnastaan tai järjestöstä ja suositella kesätyöpaikaksi, kaikki vinkit otetaan ilolla vastaan! Mistä itse olet löytänyt kesätyöpaikkasi?

2 kommenttia:

Riikkis kirjoitti...

Tämän päivän Kotimaa-lehdessä oli aikasmoisen moneen seurakuntaan haussa kesätyöntekijöitä. Minusta ne paikat löytyvät myös www.kotimaa.fi:stä jostain työpaikat?-linkin takaa.

tyttism kirjoitti...

Kiitos vinkeistä! Voi hitsin vitsi, kun mun Kotimaa on vielä sairasloman jäljiltä käännettynä äitin luo Jyväskylään, täytyykin käydä katsomassa olisiko yliopiston kappelilla yksi lehti luettavissa ja selata ne myös netistä. :)