tiistai 31. maaliskuuta 2009

Lähtölaskenta.

Huomenna alkaa 30 päivän lähtölaskenta, nimittäin muuttoon. Olen valmistautunut asiaan ostamalla jätesäkkejä (vaatteiden ja muun pehmeän pakkaukseen) sekä kuulostelemalla muuttolaatikoita ja värväämällä iskän pakettiautoilemaan. Muuttolaatikoideni luottodiileri K-L kertoi, että työpaikaltaan Lindexistä ei saa enää laatikoita, sillä ne käytetään nykyään uudelleen. Hienoa, ekoajatukset voivat siis rantautua markkinatalouden majaan myös. Mutta ne muuttolaatikot ovat edelleen haussa.

Noin muuten olen valmistautunut muuttoon hiljalleen. Keittiön astiakaappeja olen vilkuillut sillä silmällä, laittanut TakeAway'hin kaksi jalallista jälkiruokakulhoa ja tuumannut, että muinainen mikro ja Foster'sin iskemättömät juomalasit muuttakoon takaisin Keski-Suomeen ja edelleen veljelleni, jahka tämä muuttaa pois kotoa. Monitoimikonekin minulta löytyy. Tampereella olen käyttänyt sitä vähän, se on alakaapin perukoilla laatikkoon pakattuna, mikä ei varmasti auta asiaa. Mutta ehkäpä Helsingissä voisi aloittaa oman leivän syönnin, syntyisihän siinä ehkä myös vähän säästöä.

Olohuoneessa suurin muutos on jo tapahtunut - sohva muutti muualle. Myös värikkään kaappini sisuskalut on kertaalleen tyhjennetty ja karsittu. Valitettavasti en kovinkaan paljosta päässyt eroon, kun Tampereen koulukirjoja saan myyntiin vasta ensi vuonna kurssien taas pyörähtäessä käyntiin. Isoa kirjahyllyä olen perannut vähän. Tilasin Celiasta äänikirjoina niitä opuksia, joita olen lukemattomana pyöritellyt omassa hyllyssäni iät ja ajat. Osoittautui hyväksi menetelmäksi - Dinan kirja ja kuvanveistäjän tytär (suosittelen molempia!) tuli kuunneltua ja muuttivat fyysisen majapaikkansa äitini luo. Nyt olisi enää muutama kymmenen kirjaa jäljellä... Jos joku tahtoo F. Scott Fitzgeraldin Great Gatsbyn, niin se täällä odottelee uutta kotia.

Makuuhuoneen uumenista ja iskän autotallista on putkahtanut suunnaton määrä "askartelumatskua" ja "käsityötarvikkeita" -nimisiä laatikoita, joiden sisuksiin on syytä kurkistaa ennen Helsinkiin muuttoa. Ehkäpä laitan osan kankaista kiertoon, nykyinen näpertelyni ei ole kovin aktiivista. Vaatepuolella tuskin tapahtuu ihmeitä, sillä tein syksyllä melko suuren karsinnan eikä karsittavaa sen vuoksi juurikaan ole.

Jälleen kerran toivotan kaikki tervetulleeksi tutustumaan Take Away -laatikkooni sekä otan mielelläni vastaan reseptejä, joiden avulla saan tuhottua kaapissa lymyävät ohra-, sihtiruis- ja riihiruisjauhot sekä ruisrouheen.

3 kommenttia:

Tiina Tee. kirjoitti...

Suosittelen yhdeksi pahvilaatikkolähteeksi Alkoa! Niiden laatiko on sopivan pieniä ja kestäviä, vaikka tunkis täyteen kirjoja niin naisihminenkin jaksaa kantaa... Sain itse vinkin joskus ystävältäni Emmalta ja omassa muutossa ainaskin toimi. Tietysti edestakaskantelua tulee enemmän, kun laatikot on pienempiä, mutta esimerkiks juuri painaville tavaroille tykkäsin niistä.

bärre kirjoitti...

sihtiruisjauhoista mä teen karjalanpiirakoita. :)

Anonyymi kirjoitti...

Hesburgerin ranskislaatikot on tosi hyviä muutossa. Ne on aika pieniä, mutta esim A4 sopii reilusti sisälle. Ja hissittömässä talossa ei varmaan voi olla liian pieniä laatikoita kannettavaksi =D

-R