lauantai 14. maaliskuuta 2009

Tampereella kuultua...

... pari viikkoa sitten Herttainen oli Tampere-visiitillä ja kävelimme keskustassa Anttilalta kohti Hämeenkatua. Reitille osui leveä suojatie, jota peitti mukulakivet, joiden päälle oli satanut lunta. Herttainen tuumasi ennen tienylitystä, että "kiva, kun tosta ei meinaa nähdä onko suojatie vai ei". AStelimme reippaasti yli, ohi toisella puolella pönöttävän sedän, joka katsoi meihin ja tuumasi: "Näkyy, ei näy, näkyy, ei näy... suojatiellä mutakuonokin on tasa-arvoinen!" Olimme niin pöyristyneitä, että nauroimme aivan holtittomasti monta hetkeä.

... toissa viikolla Naapurin Tn kanssa kävelimme kaupasta kotiin. Liikenneympyrän suojatiellä tuli vastaan taas setä, joka tuijotti Tn kantamuksia todella tarkasti (luulin pitkään, että setä tuijotti punaisia kumppareita) ja kysyi, että "ovatkos nuo niitä kuuluisia liukasteita?".

... eilen palasimme Naapurin Tn ja Nn kanssa kauppareissulta ja En ja Kn talon ohi käveltyämme, päästyämme parkkipaikan kupeeseen eräästä autosta alettiin huikkailla: "Hei anteeks, saisinko mä kysyä yhtä asiaa?". Meni hetki, ennen kuin tajuttiin, että meille huudeltiin ja kun menimme lähemmäs, eteni keskustelu jotensakin näin:
Mies: Niin hei anteeks, että saisinko kysyä yhtä asiaa?
Tytöt: Jooo...
M: Kun tänään ois Ikaalisten kylpylässä toi Yö-yhtye, niin kannattaiskohan sinne mennä?
Tytöt: Nooo....
M: Niin, siis oliskohan siellä meininkiä?
Tytöt: Ai siis naisia?
M: Niin....
Tytöt: No ainakin sellasia viiskymppisiä.
M: Ei helkkari, ei nyt sellasia, vähän nuorempia.
Tytöt: No riippuu varmaan et kuinka nuoria, kuustoistavuotiaita?
M: No ei helkkari, ei mitään sellasta, kun ite oon kakskytkuus.
Tytöt: Niin no, jos se ois Tampereella niin toki olis meininkiä. Mut Ikaalisissa, no miksei siellä vois olla sellasia kolmikymppisiä porukoita viettämässä iltaa kun on perjantai.
M: Niin et ei siis kannata lähtee.
Tytöt: Niin no, ainahan sä ehdit sinne ajaa ja jos on kuollutta, tulla kotiin kymppiuutisille.
M: Niin kai.
Ja niin se kai sitten lähti Ikaalisiin, autopaikka oli tyhjä vielä tänäänkin.

... tänään N suostutteli minut kiikuttamaan paperikassillisen käytettyjä silmätippoja takaisin apteekkiin. Iskin reseptin tiskiin ja tilasin yhdet tipat lisää, ojensin kassin, johon farmaseutti vilkaisi. Haettuaan silmätippapullon farmaseutti sitten tokaisi kassia vilkuillen: "sulle on vissiin tää silmätippojen laitto jo ihan tuttua?" No joo, kiitos kysymästä, onhan se...

3 kommenttia:

Elina Koivisto kirjoitti...

Kiitos mukavasta hihittelyhetkestä!

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpäs olet ollut juuri oikealla hetkellä kuulolla! =D

-R

Herttainen kirjoitti...

:D

Mäkin sain silmätippareseptin viikko sitten mutten ees hakenut sitä ja punottava silmä normalisoitui ilmankin. Nyt sama silmä on taas punainen, mutta onpahan sit resepti valmiina jos ei vaikka tällä kertaa mene niin nopeasti ohi ;)