tiistai 17. helmikuuta 2009

Nuuskamuikkunen pyhiinvaelluksella.

Tänään oli hyvän aamun jälkeen huono päivä, pahoitin mieleni kun luennoitsija tiedusteli yleisesti luennolla toiselle kurssille kirjoittamiemme tekstien aiheita ja sen jälkeen saamiamme arvosanoja ja kun kerroin aiheeni ja sen jälkeen saaneeni 3, täti tuumasi että "no, ei ole pakko kertoa mitä siitä sai" ja sai aikaan yleisen naurunhörähdyksen. Tiedusteli sitten vielä seuraavaltakin myös sitä arvosanaa - ilmeisesti saamani 3 oli kovin ala-arvoinen, kun seuraavaksi tuli lista asioista, joita 3 saaneet eivät olleet ymmärtäneet kirjoittaa...

Biopolttoainereferaatti, teknologiajohtamisen harjoitustyö ja kandintyö painavat niskaan, huomenna on saatava tuo ensimmäinen pois päiväjärjestyksestä etten vallan uuvahda. Yliopistolla puhutaan paljon kesätöistä ja -työttömyydestä, ahdistun kun tuttujen joukossa on niitä, jotka eivät edes hae edellisvuotiseen paikkaan, jossa kuukausipalkka on ollut "niin surkea 1200e/kk". Herään taas pohtimaan, olenko jotenkin väärin asennoitunut, kun minusta työ kuin työ on tärkeää palkasta huolimatta. Eilen joku taannoiseen palkkabloggaukseeni vielä kommentoi, että "on jokaisen oma asia tekeekö töitä nälkäpalkalla" ja ettei hän "tee mitään alle 2000 eurolla". Aika kova asenne - on kovin vaikea ymmärtää.

Illalla luin useamman kurssin luentomateriaaleja, keittelin valtavan määrän teetä ja kaakaota ja rentouduin sitten Areenan tarjoamalla Löytöretki-ohjelmalla. Ohjelmassa kuusi suomalaista on lähtenyt kuukauden vaollukselle Pyreneiltä Santiago de Compostelaan aikomuksenaan selvittää matkan aikana oman elämänsä tilaa itselleen. Kesällä 2007 oli tarkoitus vaeltaa samainen reitti, mutta suunnitelmat muuttuivat ja sen jälkeen olen toistuvasti palannut aiheeseen. Kun näköni on tasaantunut aikanaan, tahdon lähteä vaellukselle, ottaa mukaan Raamatun, vaihtosukat ja t-paidan.

Olen pohtinut Nuuskamuikkusta tänään myös. Miten onkaan surullista, että iloa ja onnea kerää vuoriksi ja keoiksi ympärilleen, vaikka todellisuudessa omaisuus aiheuttaa vain ahdistusta. Leikittelen ajatuksella, että pääsisin kaikesta omistamastani eroon. Ehkä tuleva muutto on virittänyt minut tähän ajatukseen ja ehkä se on toisaalta mahdollisuus karsia omaisuutta. Niin suuri osa kirjahyllyni ja vaatekaappini sisällöstä on ollut koko Tampereella asumiseni ajan täysin koskematta. Näitä tavaroita varmasti tarjoan edelleen myös täällä blogissa. Pois heittäminen on ajatuksena minulle vieras, toivoisin että tavaroiden tarinat saisivat jatkua toisaalla.

Neuletakin tuunausajatuksetkin selkeytyvät koko ajan, Nuuskamuikkunen on läsnä myös siinä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joo, mun suuntaan voit ojentaa ne paidat, joista puhuit :) Tosin ehkä munkin pitäis omalta osaltani saada sun touhuista inspis ja lykätä osaa omasta turhasta omaisuudestani kiertoon.
-Apteekintäti N

Anonyymi kirjoitti...

Ai niin, ja en muista oonko sulle siitä jo joskus sanonutkin, mutta tän bloggauksen jälkeen tuli mieleen, että sun on syytä ehkä tutustua Kapteeni Ä-nen biisiin "Tarpeex rahaa" :)
-N