sunnuntai 1. helmikuuta 2009

Kännykkälaatikoista.

Changemakerin tämän vuoden teema on Rauha ja kampanjoimme Kongoon liittyen.

Kongon konflikti juurineen koskee valtaosaa Afrikan maista ja sitä onkin sanottu Afrikan maailmansodaksi. Konfliktin juuret ovat myös syvällä ja läheistä sukua muille mantereen sodille, mutta tällä hetkellä Kongon konfliktia masinoi ja ylläpitää mineraalivarat. Kongosta löytyy koltaania ja tantaalia, joita käytetään kannettavien laitteiden (kännykät, kamerat, kannettavat, satnavit). Kongosta tuotavilla mineraaleilla on huomattava markkinaosuus akkubisneksessä ja käytännössä kaikki alueelta tuotavat mineraalit kulkevat konfliktin osapuolten käsien kautta. Kaivoksissa työskentelee orjuudessa niin muutaman vuoden vanhoja lapsia kuin aikuisiakin, eikä loppua näy.

Changemaker kampanjoi tänä vuonna juurikin tästä, tarkoituksenaan lisätä ihmisten tietoisuutta ja yritysten vastuullisuutta. Kun kerran yksittäiset kahvipaketitkin voidaan jäljittää valmistajatiloille saakka, luulisi vastaavan tuotantoketjun julkistamisen olevan mahdollista myös elektroniikkateollisuudessakin.

Kännykkälaatikot menevät siis Changemakerin tempaukseen, jossa kulutusvalintojemme seurauksia konkretisoidaan niin kuluttajille kuin päättäjillekin. Kampanja kiertää Changemakerin kesäkiertueen mukana ympäri Mahdollisuuksien Toreja ja kirkollisia kesätapahtumia.

EDIT. Mikäli haluatte laatikon lahjoittaa, pukatkaa mailia osoitteeseen ekoelamaa at hotmail.com!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pitipäs vaan sanoa että löysin blogisi tänään, hyvältä vaikuttaa! Aion ehdottomasti jatkaa lukemista :)

Herttainen kirjoitti...

Siis tarkotatko tosiaan ihan vain pahvilaatikkoa jossa lukee Nokia (siis esim.)? Kun kirjoitit ettei kirppareillakaan näy, kun mietin että kuka semmosia nyt lähtis kirppareilla myymään, tyhjiä pahvilootia? Että onko ne laatikot nykyään jotenkin erikoisia, omakin loota on moooonen vuoden takaa.

tyttism kirjoitti...

Ne laatikot on tosiaan ihan simppeleitä, useimmiten niissä on sen kännykkämallin kuva, joka sisällä on. Jotkut kuulemma myyvät kirpparilla vanhat kännynsä niissä laatikoissa, mutta tuntuisi turhalta ostaa kännyköitä vain laatikoiden vuoksi...