torstai 19. helmikuuta 2009

Sain kaiken ja vähän enemmänkin.

Eilen sain haisua asuntoasioista, ne ehkä järjestyvät!

Tänään kävin tohtorilassa taas, aikomuksenani selvittää, miksi näen alas- mutten eteenpäin ja tarkoituksenani saada lääkärintodistus-haitta-aste-epuväline-asioita edistymään.

No, todistus tulee kiireellisenä postissa ensi viikolla, nuori naislääkäri oli aika epäuskoisen näköinen, kun sanoin etten normaalitekstiä voi enää lukea oikein edes suurennuslasilla ja että kahdeksan tentin putki häämöttää jo.

Haitta-asteenkin sain, ja oikein komean sainkin! Kertahyppäys 20%:sta 85%:een lienee aika epätavallinen, mutta sekin on nyt kokeiltu! Nyt ei siis todellakaan tarvitse tuntea oloaan typeräksi, kun ei asemalla löydä junaa - saan ottaa avustajan mukaan. Tai saan heti, kun saan näkövammaiskortin.

Apuvälineasioihinkin suhtauduttiin ymmärtäen ja loppukeväästä saan sellaisen kattavan lausunnon, jonka avulla hommat saadaan alulle. Miksi vasta loppukeväästä?

No siksi, ettei tämä kaihileikkaus kirkastanut maailmaa ja vika on silikonissa, joka poistetaan heti tuon hurjan tenttiputken jälkeen. Leikkausaika on siis taas kuukauden kuluttua ja sitten taas sairaslomailen, on tämä aikamoista! Luulen, ettei mun verkkokalvot pysy kyllä missään ilman silikonia, pelkällä keittosuolaliuoksella, mutta kuulemma "aina voidaan sitten laittaa se silikoni takaisin". Niinpä niin. Kuukausi on siis edessä hurjaa rutistusta ja melko varmaa näköä, siitä eteenpäin sitten taas joka aamu herätessään saa toivoa, että verkkokalvo on vielä siellä, missä pitääkin.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hiih, ihan hassua! Minullekin tehtiin silikoninpoistoleikkaus kerran ihan vain sen takia, että se sumensi näköä. Tai ajateltiin, että se voi sumentaa näköä. Se oli vain reilun vuoden verkkokalvon kiinnityksen jälkeen. Sitten sinne kuitenkin jäi vielä sitä ylimääräistä tavaraa ja parin vuoden päästä ne poistivat sitä lisää. Mutta toivotaan, että se nyt sitten sinulla auttaa. :)

Nykyään ne miettivät, pitäisikö silmästäni poistaa verkkokalvoa paikallaan pitävä vyökin, kun se jo vähän pullistelee itsekseen pois. Eipä sillä enää ole merkitystäkään, pysyisikö se verkkokalvo paikallaan vai ei, kun en kuitenkaan enää mitään näe. Muistelen vain samaisen lääkärin jossain vaiheessa ohimennen todenneen, että minulla on krooninen verkkokalvoirtauma ja että se on vyöstä ja silikonityynystä huolimatta irrallaan siellä. :O Silmät on kyllä hassu juttu. (Siitä verkkokalvoirtaumasta kuultuani ajattelin, että ehkä se onkin syy siihen, etten näe, mutta silti sitä ei enää kiinnitellä, koska on kuulemma niin hauraassa kunnossa, että vahingoittuisi siitä vain enemmän, jos joku lähtisi sitä vähänkään sörkkimään. Tuli mieleen vain joku hauras hämähäkinseitti... ;) )