tiistai 5. toukokuuta 2009

Valitusvirsi VR:lle, jatkoa eiliselle.

Kuva Ylen sivuilta, löydetty Googlesta hakusanalla "VR lipunmyynti".

5.5.2009 klo 8.59, Rautatieasema, Helsinki.

Tytti: Moi, eikös 9.19 mene lähijuna Tampereelle [VR:n nettisivut olivat aamulla nurin, en voinut tarkistaa], ottaisin siihen opiskelijalipun.

VR-setä: Joo, kyllä menee. *kertoo hinnan*

T: Niin hei, miltäs raiteelta se meneekään? Teillä ei taida olla yhtään näyttötaulua silmien tasolla, enkä näe lukea noita korkealla olevia.

VR: Niin, siis tuolla on ainakin. *osoittaa katonrajassa killuvia näyttöjä*

T: Niin, mä en siis näe lukea noita, jotka on korkealla.

VR: Niin, siis kyllä tuolla on näytöt. *osoittaa samaa, n. 2,5m korkeudessa olevaa taulua*

T: No mut miltä raiteelta se juna nyt sit menikään?

VR: Kutoselta.

Summa summarum. Sedälle ei mitä ilmeisimmin mennyt jakeluun, että päällisin puolin näkevältä näyttävä ihminen ei välttämättä näe yhtä lailla kuin hän. Tilanne oli jokseenkin absurdi, hetkellisesti luulin, ettei setä aiokaan kertoa lähtöraidetta enkä koskaan pääse Tampereelle ja töihin. Pieni kansalaisvaikuttajani kuitenkin uskoo vahvasti, että jos joka kerta lippuluukulla kysyn matalammalle sijoitetun näytön perään, niin jonakin päivänä sellaisen saan. Tampereella sellainen jo on käytävässä, Pasilassakin melkein yhtä hyvä lipputoimistossa.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Rautatieasemalta löytyy kyllä matalalla oleva näyttö. En osaa sanoa, mistä kohtaa, mutta kyllä siellä sellainen on. Kaverit olivat ihan innoissaan, kun näkivät itse katsoa, miltä raiteilta junat menevät. Ainakin jossain siellä raiteiden luona ulkona on suhteellisen matalalla oleva näyttötaulu, mutta kyllä sieltä sisältäkin löytyy sellainen. En tiedä, kuinka matalalla se oikeasti on, mutta joo... Matalammalla ainakin kuin ne muut. :D

tyttism kirjoitti...

Okei, täytyy siis tutkia.. Viimeksi kun kysyin tädiltä, se tuumasi ettei sellasta taulua ole. Täytyy siis kierrellä, ehkä sellainen löytyy.

Tiina Tee. kirjoitti...

Joo voihan VR:n setä sentään! Kyllä oli taas ihanaa asiakaspalvelua.

Anonyymi kirjoitti...

Rautatieaseman matalalla oleva näyttötaulu löytyy, jos/kun tulee metrolla asemalle, niin se on ennen portaita, joista noustaan oikeasti sinne aseman puolelle. Eli siis suhteellisen hankalassa paikassa, jos ei tule metrolla.