torstai 7. toukokuuta 2009

On tänään onnenpäivä, ei huolesta häivää!

Nyt olisi paljon blogattavaa, otsikoita voisi olla esimerkiksi seuraavat:
- S-Marketin autuaaksi tekevä voima
- 27 euron bussinpysäytys
- Yöt Arabian
- Helsinki by Night
- Soma keikka
- Kunnon auvoa.

Sillä eilen illalla kiristin N.n mukaani Cafe Mascotiin Soman keikalle. Ovesta sisään astuessamme paljastui varsinainen kisakatsomo ja lätkän huuma, poistuimme hitaasti takavasemmalle ja N. bongasi ovesta lapun, että keikkaa oli siirretty kahdella tunnilla - alkamaan klo 23.30. Ulkona seisoskeli muitakin hämmentyneen näköisiä ihmisiä ja me päätimme, että humputtelemme jotenkin toisin. Löimme viisaat päämme yhteen, ostimme pirtelöt, ajoimme metrolla Ruoholahteen ja sieltä 8n ratikalla aina toiselle päätepysäkille saakka. Vakaa aikomuksemme oli hypätä Arabianrannassa johonkin bussiin, mutta lopulta kävelimme aina Oopperalle saakka ja N. tulikin yökylään. Meillä oli oikein hauskaa, pohdimme blogimaailmaa, matkasuunnitelmia yms.

Aamulla pyykkäsin, tiskasin ja purin vähän muuttotavaroita (tai siirtelin niitä paikasta toiseen), söin aamupalaa ja säntäsin ratikalla ja metrolla Itäkeskukseen ja siellä Näkövammaisten Keskusliiton Iirikseen (se on se kujerteleva talo siinä ison tien toisella puolella). Turisin vähän koulutussihteerin kanssa, tein aluesihteerin kanssa kuljetuspalveluhakemuksen ja päivittelin Kelan hitautta. Ostin myös näkövammaisten paikallisyhdistykseltä bussinpysäytyslätkän, jonka toimivuudesta voin kertoa joskus, kun olen sitä kokeillut. Tänään en vielä löytänyt sitä bussia, johon oli tarkoitus mennä.

Toissakesän työkokemukseni perusteella muistin, että Itiksessä on kuin onkin S-Market. Onni ja autuus! Kohtuuhintaista luomumaitoa (1,45e/l) ja Reiluja banaaneja (2,15e/kg). Kyllä voi ihmisen ilo olla pienestä kiinni. Metrokin tuli ihan heti ja kotiinkin pääsin matalalattiaratikalla - ah!

Hetkellisesti lamaannuin, kun kämppiksestäni paljastui urheilijamimmi, joka oli käynyt juoksulenkillä. No, kyllä minäkin harrastan mielenliikutusta, ehkä aivoni eivät tulevaisuudessa ole fysiikan tentin jälkeen yhtä maitohapoilla kuin eilen...

Kotona minua odotti onni. Kela oli päättänyt myöntää 3vrk apuvälinekartoitusta varten, halleluja! Huomenna soitan ja tiedustelen tarkemmin sitä itse kartoitusta, jospa pääsisin sinne jo ihan pian. Koska koulutussihteeri oli minulle paljastanut Kelan sähköisen asiointipalvelun saloja, päätin testata myös sitä. Ja mitä selvisikään! Minulle on myönnetty ammatillista kuntoutusta vuoteen 2014 asti! Hyvästi opintotuki! Jo ensi syksynä saan opiskella silmäni sallimissa rajoissa eikä tarvitse pelätä opintotuen hirmuvaltiutta, mikäli joudun sairaslomalle. Tästä ei päivä paljon enää parane!

7 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Kuulostaa tosi hyvältä! Onnea vaan sinne! :)

Riikkis kirjoitti...

Hienoja kuulumisia!

Anonyymi kirjoitti...

Tähän sopisi nyt se fb:n peukkutoiminto! Kuulostaa tosi hyvältä!
-R

Elina Koivisto kirjoitti...

Mahtavia uutisia!

tyttism kirjoitti...

Kiitos kaikille!

Nyt odotan sormet syyhyten niitä varsinaisia virallisia papereita postista, jotta pääsen haaveilemaan lisää. Ihana helpotuksen tunne, kun tiedän että tulevat opinnot voi tehdä silmän voinnin mukaan eikä Kela höngi niskaan, vaikka välillä sairaslomalle joutuisikin.

Niina kirjoitti...

Toi opintoasia on tosi hieno juttu! Ei tartte huolehtia raha-asioista.

tyttism kirjoitti...

Niinpä! Tulojen pienellä kasvulla ei niin ole väliä, mutta musta on ihaninta tietää, että nyt mun opinnoissa huomioidaan se, ettei mun tahti välttämättä ole ihan samaa kuin täysin näkevällä.