lauantai 30. toukokuuta 2009

23:41 T, Järvenpää-Helsinki.

V. osti asunnon, muutti ja valmistui, juhlat - sekä tuparit että valmistujaiset vietettiin tänään. Myös Tiina Tee oli paikalla, samoin minua muita hauskoja sosionomeja. Nauroin paljon, keskustelin paljon ja nauroin lisää. Puhuin myös silmästäni V.:n kaverin miehen kanssa, miekkonen on taikuri, kertoi muutaman ihan käyttökelpoisen muistikikan, joihin ei tarvita näköä ja tunnisti kuvauksestani Taikapäivillä viipottaneen Ronjan.

Onneksi myös aikuisten juhlissa syötiin karkkia, vaikka tarjolla oli myös kasvispiirakkaa ja punaviiniä. Viini oli reilua, ruoka luomua ja tiskirättikin bambulangasta neulottu, mikä oli ilmeisesti S:lle liikaa, sillä moinen "ekohippeily" on kuulemma jo liikaa. Ja S:n mies on viherpiipertäjä, niinpä niin.

Menimme Tiina Tee:n kanssa 23.14 junaan, mutta sitä junaa ei ollutkaan olemassa. Jutusteltiin sitten ripareista, asumme kesän naapurikunnissa ja toivottavasti ehdimme nähdä edes hitusen, Tiina oli tosi mukava! Menimme sitten T-junaan, joka pysähtyi joka paikassa ja oli matkusti Helsinkiin 50 minuuttia. Todella pitkää minuttia. Kun Tiina jäi pois, oli matkaa jäljellä vielä reilusti yli puolet. Vaunussa oli teinejä, jotka ensi kertaa pääsevät äänestämään ja joiden mielestä amikset ei lue tarpeeksi yhteiskuntaoppia, kun vaikuttaminen ei niitä kiinnosta. Sitten oli kolmen suunnilleen ikäiseni naisen joukko, jotka lyöttäytyivät entisen hiihtoalalla vaikuttaneen miehen seuraan ja yksi kolmikosta innostui vänkäämään asioita, sillä hän "on niin äkykäs, kun hakee hei siis yliopistoon". Yksi nuori pariskunta, jonka karvaisempi osapuoli meinasi sammua penkkiin ja kiivasta sananvaihtoa sai seurata aika moni. Pasilassa koko komeuden kruunasi eteläeurooppalaisten humalaisten turistien lauma ja samalle penkille kanssani istunut keski-ikäinen pariskunta huokasikin ääneen, että "voi miten voi tuntua nää viisi minuuttia näin pitkiltä".

Rautatieasemalla tunsin itseni Moosekseksi - valkoinen keppi ojossa kulkuväylä aukesi väkijoukkoon kuin meri Moosekselle. (Olihan se Mooses, joka halkaisi meren?) Vaan ratikkataulu sanoikin, ettei omani enää kulkisi, vaikka N. oli minulle sen juuri tarkastanut netistä. En uskonut taulua, jonotin ja sain ratikkani. Ratikan, jossa oli niin sammumaisillaan oleva täti, että teki pahaa. Ratikassa oli myös setä, joka keppini nähtyään spontaanisti jutteli mukavia, kun taistelimme kortinleimaajan kanssa (kamala keksintö, ei toimi koskaan kunnolla). Samaisessa ratikassa oli myös neljä Securitasin vartijaa ja tunsin olevani hyvässä hoidossa.

Kemut oli kivat, mutta ensi kerralla jään joko yöksi tai lyllerrän ajoissa kotiin, yöjunailu ja Hesan keskustassa seikkailu ei ole ihan mua varten.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hahaa, "amikset ei lue tarpeeksi yhteiskuntaoppia" :) Hymyilyttää lukea, kun on kerran itse suorittanut lukion eräässä erittäin tunnetussa opinahjossa, jossa yo- ja lukiotodistuksen sain käteeni lukematta yhtään ainutta yhteiskuntaopin kurssia :) Et eipä se lukio mikään takuu tiedoista ole.

-N

tyttism kirjoitti...

Musta erikoislukiot onkin tosta syystä ihan perseestä, mitä yleissivistävyyttä se on jos opiskellaan vaan paria ainetta ihan hullusti? Mutta sä nyt ehkä äänestät joka tapauksessa, ilman niitä kurssejakin.

Tiina kirjoitti...

Mä en koskaan mene yöllä junalla! Mulle se viis minaa Pasilaan on jo liikaa. Ja tää ei oo nyt mitään "apua mut tapetaan"- inhoa. Musta juna vaan on kaikinpuolin painajaismaisin liikkumisen muoto Stadissa. Kun asuin idässä, metrossa ei koskaan ottanut samanlailla aivoon. :)

Anonyymi kirjoitti...

Taikuri? Hiih, kuka? ;)

Nykyään erikoislukioissa on pakko käydä jokaisesta pakollisesta aineesta vähintään puolet niistä pakollisista kursseista, eli yhteiskuntaoppiakaan ei voi välttää. =)

tyttism kirjoitti...

Tiina, mäkään en yöjunia kauheasti rakasta, mut Järvenpäästä ei oikein ollut valinnanvaraa...

Ronja, mä en tiedä sen tyypin koko nimeä, mutta Juha Järvenpäästä. En tiedä, oletteko olleet puheissa, mutta taikuri hän siis on ja oli sut Taikapäivillä bongannut. Mun mielestä toi erikoislukiosysteemin päivittäminen kuulostaa hyvältä, on tosi outoa, että esim. hesalaisista huippulukioista on voinut kirjoittaa kahdeksankin ällää käymättä esim. yhteiskuntaoppia ja tietämättä vaikkapa Suomen oikeuslaitoksen perusteita tai edustuksellisen demokratian toimintaperiaatetta tai perimyskuvioita.