perjantai 22. toukokuuta 2009

Elämäntapaintiaanin opissa.

Minulla on ikävä, jota lievitän Juutuubassa. Ikävä Emppua, joka majaili entisen naapurin Tn ja Ln luona tämän viikon, kuten minäkin. Emppu tuli Intiasta sunnuntaina ja poimin hänet maanantaina bussiasemalta mukaani, sillä hän oli tulossa tervehtimään Ttä, olivat tutustuneet hostellissa Kroatiassa vuosi sitten.

Emppu on chileläis-uruguaylaisten vanhempien Argentiinassa syntynyt poika, joka historian opintojen sijaan "tahtoi nähdä historian itse" ja lähti kiertämään maailmaa. Nyt, kolmekymppisenä hän on kiertänyt maailmaa 12 vuotta, toiminut monena kesänä katutaiteilijana eri puolilla Eurooppaa ja kiertänyt talvet ansioillaan. Viime talven hän oli Intiassa, "koska Romaniassa oli marraskuussa niin kylmä, että halusin pois". Mies on kasvissyönnissään, päihteettömyydessään ja kahvittomuudessaan oikea terveyden perikuva, aamuisin keittiön lattialta patjalta kuului ensin vuolaat espanjankieliset hyväthuomenet, minkä jälkeen miekkonen neutiskeli aamujugurttinsa jollain kasviuutteella höystettynä ja meni takapihalle meditoimaan.

Keskustelimme politiikasta. Keskustelimme joogasta (tahdon syksyllä joogakouluun!). Keskustelimme elämästä. Matkustamisesta. Ryhdistä. Kehonhuollosta. Ruuasta. Opiskelusta. Keilitaidosta. Politiikasta. Uskosta. Uskonnoista. Perinteistä. Perheestä.

Ihana mies, niin tasapainoinen ja itsensä ja elämänsä kanssa rauhassa. Toisaalta irti tämän maialman työ- ja rahakeskeisyydestä, mutta toisaalta myös jalat maassa: "I have to work soon, i DO live with money as everyone else you know".

Laitoin paljon ruokaa, josta pidettiin ja sain aiheesta kovasti hyvää mieltä. Sain vinkkejä joogavaihtoehtojen suhteen ja vihiä hänen elämäntavastaan. Toivon niin kovasti, että vielä joskus tieni risteää Empun kanssa uudelleen ja joka tapauksessa, mikäli tulevaisuudessa saan koiran, tulee sen nimeksi Pepino. Pepino on kuulemma espanjaksi kurkku ja Emppu taas oli sitä mieltä, että Kurkku on kyllä koiran nimi. Tasoissa ollaan. Ikävääni kuuntelen Juutubasta Empun koottuja kertomuksia.

Opin niin paljon! "I'm thirty, I know these things. Maybe the next thirty years, I will know to paint flowers."

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa varsin mielenkiintoiselta hepulta.

www.jooga.fi