torstai 9. huhtikuuta 2009

Inhimillinen tekijä.

Eilisessä Inhomillisessä tekijässä tuli esiin tärkeä asia. Ohjelmassa esittäytyi Laura Mäntylä, joka haluaa nostaa esiin keskustelun kirkon suhteesta homoseksuaaleihin. Muutamat asiat nousivat erityisen hyvin esiin - kirkko on sitä, mitä sen jäsenet ovat, on siis turha sanoa että kirkko on sitä ja tätä, koska me itse muodostamme kirkon. Toinen esille noussut tärkeä asia on, että seksuaalisuudella ei ole pappeuden kanssa mitään tekemistä, pappi on ensisijaisesti pappi ja työ kaikkea muuta kuin seksuaalista. Toivottavasti tästä aukeaa hyvää keskustelua.

"Kaikki saavat tulla, armoa omistamaan." Olen opiskellut teologiaa vasta hetken, mutta varttunut sellaisessa järjestön nuorisotyössä, jossa olen vahvasti kokenut, että kaikki ovat tervetulleita ja tärkeitä sellaisenaan. Tiedän, etteivät kaikki ole samaa mieltä, mutta ennen kaikkea toivon hedelmällistä, hyvää keskustelua, jonka ytimenä ei ole toisen loukkaaminen, itsetunnon murentaminen ja tuomitseminen, koska se ei ole meidän tehtävämme.

Ohjelman voi katsoa täältä.

**

15.4. saakka täältä voi katsoa Katastrofin aineksia.

2 kommenttia:

Herttainen kirjoitti...

Tuo on soinut mullakin päässä tällä viikolla. Siis toi Kaikki saavat tulla armoa omistamaan.

Riikkis kirjoitti...

Kiitos tuosta linkistä. Olenkin mietiskellyt, että pitäisi sitä ohjelmaa lähteä etsiskelemään netistä mutta nytpä ei tarvitse etsiä.