maanantai 13. huhtikuuta 2009

Kirkkosightseeing.


Sunnuntaijumalanpalvelukset on Tampereella asuessa jääneet vähiin, kaiken kaikkiaan on tullut käytyä varmasti vain kahden käden sormilla laskettava määrä. Jyväskylässä asuessa tuli käytyä useamminkin ja toivoisin, että Helsinkiin muutettuani voisin palata perinteisiin. Koska Helsingissä sekä on seurakuntia ja kirkkoja vaikka kuinka, haaveilen lanseeraavani Kirkkosightseeingin ja vierailevani aina eri kirkossa. Erikoismessujakin on tarjolla reippaasti, samoin muita mielenkiintoisia tuttavuuksia, esim. The Church of Englandin anglikaaninen messu - jossa palvelee suomalainen, luterilainen pappi!


Olen Helsingin kirkkojen suhteen sivistymätön, sillä mm. Temppeliaukion kirkko ja Tuomiokirkko on näkemättä. Sen sijaan näkemäni Käpylän kirkko ja Agricolan kirkko ovat olleet todella kauniita! Onko teillä omia lempikirkkoja? Minkä seurakunnan messuun kannattaa tutustua? Tuomasmessuista olen pitänyt, samoin Metallimessusta ja ainakin POPmessun haluaisin vielä kokea.

Googlen haulla "kirkko Helsinki" sain tulokseksi hauskan kartan, jossa Kirkko olikin saari jossain päin Helsinkiä. Sekin on varmaan ujutettava mukaan turistiretkiin!

Kuvat Käpylän kirkosta ja Agricolan kirkosta Googlen kuvahausta.

4 kommenttia:

Elina Koivisto kirjoitti...

Hieno suunnitelma! Työtoverini kiertää Helsingin eri jumalanpalveluksia vapaapäivinään. Hän sanoi joskus, että niissä on todella suuria eroja sekä toteutuksessa että siinä, millaista väkeä kirkonpenkissä istuu. Tervetuloa joskus myös Paavalinkirkkoon :)

tyttism kirjoitti...

Kiitos kutsusta! Visioin tässä juuri korkkitaulun päälle kiinnitettyä Helsingin karttaa, johon voisi nuppineuloilla merkitä kaikki kirkot ja ehkä muutkin nähtävyydet, ehkä sen mukaan mitä on näkemättä vielä tai sitten sen mukaan, mitä on jo nähty :)

Olen myös pohtinut keinoja keskittyä saarnaan, koska saarnojen kuuntelun suhteen olen toivoton. Saakohan huonoja katseita, jos hankkisin muistikirjan ja raapustelisin jotain aina muistiin? Toisaalta tällä näöllä se ehkä on jo vähän huono ajatus ja läppäri kirkonpenkissä menee jo munkin sensorien mukaan punasen puolelle...

Elina Koivisto kirjoitti...

Rohkeasti vaan muistivihko ja kynä mukaan! Ei varmasti haittaa ketään! Mulla on tapana raapustella muistiinpanoja erilaisissa koulutuksissa tai raamattutunneilla. Paljon enemmän jaksaa kuunnella ja jää jotain mieleen, kun on itse aktiivinen.

Anonyymi kirjoitti...

Suosittelen IEC:llä eli International Evangelical Churchillä vierailua, su klo 14 Temppeliaukion kirkossa!

Riippuu haluatko pysyä vain luterilaisella puolella, mutta muutoin ehkä myös Vapaakirkko, SUHE (Suur-Helsingin seurakunta) sekä Saalem ovat tutustumisen arvoisia. En itse ole niissä kauheasti ollut, mutta tunnen paljon nuorehkoja ihmisiä jotka käyvät. (En asu Helsingissä itse siis)