lauantai 18. huhtikuuta 2009

Olohuone ja puoli parveketta.

Kuvassa olohuone, josta tulee mun valtakuntani. Huomatkaa edellisen asukkaan mun pyynnöstäni jättämä ihana retrovalaisin, jossa lasikristallit ja kaikki! Taustalla sitten megasuuri parvekkeeni.

Teimme reissun Helsinkiin tuulen tuivertaessa ja auringon paistaessa täydeltä taivaalta. Äitini, hänen ystävänsä, apteekintäti-N. sekä ystävänsä, tuleva kämppikseni O. puunasivat edellisen asukkaan jäljiltä kaappeja, joista osa oli jokseenkin eksoottisia. Edeltäjällä lienee myös ollut paljon ripustettavaa, sillä nauloja oli keittiön seinissä, kaapinovissa, ikkunanpuiteissa, sekä sisä- että ulkopuolella! Kaiken järjen vastaisesti näkövammaisin yksilö pesi ikkunoita, joita N. sitten välillä tarkasti "tossa on kyllä vielä jotain epäilyttävää". Ikkunanpesu on mukavaa, etenkin kaupungissa, sillä työnsä tulokset näkee aina heti!

Monen viikon pähkäilyn ja tuumailun, tuskailun ja kiertelyn jälkeen O. käski minun valita huone ja kauhean tuskailun jälkeen päätin, että olohuone olkoon minun valtakuntaani. Sain siis olohuoneen, joka on isompi, mutta jossa ei ole kaappeja eikä ovea eteiseen tai keittiöön. Sen sijaan on ovi parvekkeelle, joka sitten onkin aivan valtavan suuri! Pikaisesti arvioisin sen kooksi n. 3*4 metriä, en ole eläessäni moiseen törmännyt. Ehkäpä, ehkäpä, nyt olisi tilaa myös sille riippumatolle telineineen! Äitikin jo tarjosi vanhoja puutarhakalusteitaan ja O:n isä puuseppäpalveluitaan. Kenties saamme myös kesäpuutarhan yrtteineen.

Yksi pohjapiirros on jo laadittu ja ensi viikonloppuna palaan Helsinkiin jatkaakseni mittailua ja pestäkseni ne ikkunat, joihin en ikkuna-avaimettomuuden vuoksi päässyt käsiksi vielä tänään.

Edit. Jos joku tietää, kuinka pestä puiset parvekelaatat, otan ilolla vinkkejä vastaan! Ne on pestävä parvekkeella, sillä parveke on valtava ja laattoja vain kaksi eikä niitä voi siis siirtää.

4 kommenttia:

Lina kirjoitti...

Heipä hei! Kyselit sapattivuodestamme enkä ole ehtinyt vielä vastaamaan. Eli näillä näkymin ollaan saaristossa vielä tuleva kesä ja sitten katsotaan mitä sen jälkeen tapahtuu.
Mukavaa viikkoa sinulle!
Päivi

tyttism kirjoitti...

Hei Päivi! Kiva kuulla, että ainakin vielä hetken saa saaristokuulumisia lueskella - olen löytänyt muutamia saaristoblogeja ja teidän lisäksi toinenkin bloginpitäjä on kesän jälkeen muuttamassa mantereelle takaisin ja suren jo etukäteen blogienkin menetystä. Ehkäpä joskus munkin tulevalla DI-teologikoulutuksella on keksittävissä jokin työ, jota voi saaristossa harjoittaa.

Aino-Maija kirjoitti...

tervehdys! suosittelen parvekelaattojen pesuun juuriharjaa ja mäntysuopaa ja vaikka mikrokuituliinaa (tai vanhaa pientä froteepyyhettä) huuhteluun/ kuivaamiseen.

onnea uuteen kotiin!

tyttism kirjoitti...

Sun suositukset menee varsin samoja linjoja kuin mun ajatukset, tosin kuivaamista en ollutkaan ajatellut ja pohdin juuri että haittaako jos vesi jää seisomaan. Mutta tätä taidan kokeilla, kun olen joka tapauksessa menossa Annansilmät-aittaan mattopiiskaostoksille.