tiistai 21. huhtikuuta 2009

Kelan huomaan uskon elämäni.

Ensimmäinen (ja viimeinen, koska muutto häämöttää) visiittini Tampereen Kelaan on nyt suoritettu. Kohtasin mainion tädin, joka täytti apuvälinekartoitushakemuksen lisäksi ammatillisen kuntoutuksen hakemuksen, jota olin kuvitellut pääseväni täyttämään vasta kesällä! Asioihin näyttää tulleen vauhtia ja olen edelleen toiveikas. Onneksi pidän organisoinnista, Kelassakin olivat sitä mieltä, että olen opiskellut hyvää ja reipasta tahtia. Bueno!

Tein siis pikavisiitin Tampereelle, unohdin käydä YTHS:llä jurnaamassa hammaslääkäriasiaa, mutta kaikki muu tuli hoidettua. Koti ei ole enää oikein koti, vaan kaoottinen hässäkkä ja kaiken lisäksi löysin jääkaapista Mr Fishin - Herra Lohi oli uuvahtanut kannelliseen uunivuokaan edellisen, äkillisen sairaalareissun aikaan, lähes kolme viikkoa sitten. Illalla (naapurissa nautitun viinin voimalla) tartuin toimeen ja niin sai kala kyytiä...

Muutto on täysin toivoton homma. Vaikka kuinka pakkaan ja paketoin, raivaan ja valikoin, tavaramäärät kaapeissa ei tunnu yhtään vähenevän ja kaaos vain kasvaa. Meinasi tulla hyperventilaatio, astmakohtaus, ahdistus ja kaikki muut samaan kastiin kuuluvat, onneksi härdelliä ei tarvinnut katsella vuorokautta pidempään. Ensi maanantaina palaan pääkallon paikalle ja haaveilen salaa, että äiti veisi työmatkallaan laatikoita Helsinkiin, kun lisätila voisi helpottaa pakkaamista ainakin vähän.

Tänään Kelailun jälkeen hain Kauppahallista korppuja ja riisipiirakat ja menin vanhan tamperepoikani T:n luo aamukahville. Oli hyvä jutella ja kelata ja jutella ja nauraa ja halata ja höpöttää ja huomata, että lainaisoveli on edelleen se sama ja tärkeä, vaikkei nähdä kuin harvakseltaan. Sen jälkeen näin Afrikasta palanneen ystäväni M:n, lounastimme Cafe Europassa (halloumisalaatti, aah!) ja pohdimme ihmisyyttä. Oli ihanaa, nautin sosiaalisesta elämästä ja matkustin ennimustoshömppää kuunnellen Pendolinolla Keski-Suomeen, enkä edes muuttunut pahoinvoivaksi, kuten kyseisessä junatyypissä yleensä! Kovin on hyvä mieli, ehkä taas lähiaikoina voisin postata jotain muutakin kuin näitä kelakuulumisiani...

3 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Tuli mieleen, että sun pitää kohta vaihtaa sun banneri uuden asunnon mukaiseksi. :D Onnea muuttopuuhiin, täältä tulee apuri sit!

tyttism kirjoitti...

Ihanaa, krapulainen teekkari kantaa mun muuttolaatikot! :D <3

Joo, mun täytyy siis lainata kamera jostain että saan sit uudesta kämmpästä kuvia.

bärre kirjoitti...

tsemppiä kaaoksen hallintaan! pian mekin saadaan alkaa V:n kanssa pakkaamaan tätä kaaosta.

(ja et ole muuten ainoa, joka saa pahoinvointia pendolinossa. kallis hinta ei ole siis ainoa syy miksi nykyään välttelen niitä junia.)