keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Niki ja Nikin veli

Bongasin Ylen Areenasta oikean helmen. Niki ja Nikin veli on suomalainen dokumentti liikuntavammaisista kaksospojista, joiden elämää katsellaan Nikin silmin. Pienen pojan tiedostavuus ja elämänmyönteisyys on ihmeellistä: “Niin, se on vähän surullista, mutta ei sille voi mitään. Elämä jatkuu, vaikka on kaikkea tälläistä vammaa ja kaikkea sellaista”. Nikin asenne on ihmeellinen ja esimerkillinen, halu oppia lukemaan on valtava ja ainoa hymytön turhautumisen hetki liittyykin siihen, kun kirjaimet eivät millään järjesty sanoiksi. Matematiikka on vaikeaa, mutta "kyllä minä sitäkin haluan oppia, mutta pikkuisen vähemmän kuin haluan oppia lukemaan tai oppia musiikkia". Tästä sai iloa, valoa ja perspektiiviä!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Katsoin tämän dokumentin aivan tuoreeltaan. Aivan ihana! Suosittelen myös.
-R

Anonyymi kirjoitti...

Hmm, jostain syystä tuolla linkillä en ainakaan minä pääse katsomaan kyseistä ohjelmaa. Yritin hakeakin sitä sitten "Niki ja Nikin veli", muttei niinkään löytynyt. Olisiko se voinut poistua tässä välissä Areenasta?

Anonyymi kirjoitti...

Ellen nyt ihan tumpeloinut Areenan kanssa, niin tuota dokumenttia ei ihan tosissaan enää sieltä löydy. Huono tuuri.

tyttism kirjoitti...

No voi räkä! näyttää siltä, että se dokkari on tosiaan Areenasta karannut tällä välillä. No, laittakaa nimi korvan taakse ja katsokaa kun tulee mahdollisuus :)