maanantai 15. helmikuuta 2010

Tässä viikossa on kaikki ainekset.

Nimittäin katastrofiin tai menestykseen.

***

Eilen oli ihana päivä. Laulettiin kuoron kanssa Oulunkylän messussa ja sen jälkeen seuroissa, ihmeteltiin inkiväärijuuren näköistä alttaritaulua (-veistosta?) ja syötiin sitruunan makuista pullaa. Seurapuheissa sivuttiin piispojen viime viikkoista lausuntoa ja koin jälleen vahvasti kuuluvani heränneisyyden piiriin.
Yksi puhujista, ehkä Oulunkylän kirkkoherra?, sivusi puheessaan aikuisiällä sokeutunutta australialaista teologia ja tämän näkemystä sokeuden vaikutuksesta teologiaan ja ihmisen olemiseen. Vaikutuin ja sain vielä illalla sähköpostitse lisää tietoa tästä teologista. Suomesta en ilmeisesti pääse käsiksi hänen teoksiinsa, mutta mies on vielä elossa, voin aina lähettää sähköpostia.
Seurojen jälkeen sain ihanan yllätyksen, kun M. kutsui luokseen syömään. Niin harvoin yllättäen kutsutaan, että ihan häkellyin ja sisälläni kipristeli ilosta! Joku kutsuu minut luokseen, vieraakseen! Käytiin kaupassa ja tehtiin M:n, T:n ja S:n kanssa leivitettyjä punajuuria, kasvisgratiinia ja perunamuusia, jälkiruuaksi ystävänpäiväkoristeltuja runebergintorttuja, nam! T. neuloi keskittyneenä elämänsä ensimmäistä patalappua, M. ruuvasi rullaverhoa ja minä ja S. katselimme valokuvia. Naurettiin ja hymyiltiin ja viihdyttiin kovasti. Kiitoksia vielä, tästä on iloa pitkäksi aikaa!

***

Tänään nuokuin paikallisjunalla Tampereelle tenttiin, heräsin aina kun koneääni-Esa kajautti tenttikirjan sivunvaihdon. Syötiin E:n kanssa lohilounas ja tenttikin meni lopulta hyvin, vaikka ensin sähköisiä kysymyksiä ei löytynytkään mistään. Tentin jälkeen join kahvit ja myöhästyin paikallisjunasta alle minuutin, söin kiukkuuni suklaata ja palasin Helsinkiin kalliimmalla kyydillä.

Onneksi kuorossa oli mukavaa, miten voikaan virret kuulostaa niin hyvältä!

***

Tämän viikon ohjelmassa on yksi harjoitustyö, yksi essee ja perjantaina kolme tenttiä. Aamutentti on Helsingissä ja iltapäivällä on kaksi samaan aikaan Tampereella, toivon ettei VR petä tällä kertaa, sillä se aiheuttaisi jokseenkin katastrofaalisen dominoefektin.

***

Torstaina olisi S:n luona seurat, joihin kovasti kutsuttiin ja yliopistolla luennoi Martti Ahtisaari kirkkojen roolista rauhantyössä. Kiirettä pitää. Taidan nipistää unista hieman ja nukkua sitten viikonloppuna. Ei kauhean kestävä saatika terveellinen vaihtoehto, mutta hätä ei lue lakia.

***

Yhden ihmisen kanssa kommunikointi on ollut vähän kinaa ja nokittelua, vaikka molemmat osataan olla ihan fiksuja ja mukaviakin ja yleensä kierre alkaa vitsailun merkeissä. Tänään vihdoin sain laitettua viestin muutaman tunnin muhimisen jälkeen, että jäi vähän paha mieli ja toisessa on onneksi sen verran potkua, että uskalsi sitten soittaa takaisin ja selvittää asian. Ja sitten puhuttiin hyvin ja kivasti ja jäi ihan hyvä mieli. Voi kun osaisikin sanoa aina heti, että voidaanko lopettaa jooko, kun en pidä siitä, että pilkataan asioita, jotka on mulle tärkeitä, enkä mäkään tarkoita niitä nokituksia mitä mun suustani tulee. Ehkä vielä opin, tahdon oppia!

***

Eilen Oulunkylässä punnitsin Läskillä lukutaitoa. Ken ei kampanjasta vielä ole kuullut, googlatkoon kiireen vilkkaa, sillä vielä ehtii puntarille! Kerrottakoon nyt, että kiloja on tässä varressa 90,7 (!) ja pitkän aikavälin tavoite on jättää taakse enemmänkin, mutta toivon, että toukokuuhun mennessä taakse on jäänyt edes yksi taikka kaksi.

Ei kommentteja: