lauantai 13. kesäkuuta 2009

Saarnaan aamulla klo 10.

Siinä se nyt on se Iso Asia. Keskiviikkona leirillä tiedustelin kautta rantain ehtoollisavustuksesta, toivoin vähän että en olisi ehtoollista jakamassa, sillä paikkakunnan Vanha Kirkko on minulle melko tuntematon, lattia epätasainen ja kirkossa todella hämärää. Leirimme pappi J. sitten tuumasi, että jospa hän ja nuorisotyönohjaaja jakavat ehtoollisen, mutta kuinkas on, saarnaisinko minä. Iltapala meinasi mennä väärään kurkkuun, samoin yöunet. Sanoin miettiväni seuraavaan päivään ja pohdin yömyöhään, voiko oikeasti olla niin, että J. tarjoaa yhtä kirkkovuoden lempipyhistään minun saarnattavakseni, etenkin kun olen teologian opinnoissani niin alkumetreillä ja toisekseen ollut seurakunnassa töissä vasta kaksi viikkoa. Otin haasteen vastaan, printtasin äsken 25-sivuisen saarnani (no okei, 12:n fontilla vain noin 1,5 sivua) ja aamulla kajautan ilmoille elämäni ensimmäisen saarnan. Täysi kirkko, yli neljä sataa kuulijaa - kuinka moni huomenna saarnaaja voi sanoa samaa? :)

Vähän jännittää. Jännittää, riittääkö jättifontti sittenkään. Riittääkö valo, joka on vuosikymmenten takainen pöytälamppu (ei juuri valaise, mutta häikäisee niin, etten näe kirkonpenkkiin). Puhunko riittävän hitaasti? Ymmärretäänkö viesti? Olenko liian rippileirikeskeinen? Putoanko portaissa? (Saarnatuoli 1600-luvulta, portaat epäsymmetriset ja todella natisevat) Romahtaako saarnastuoli? Toistaako mikrofoni myös saarnastuolin lattialautojen vaikerruksen? Enhän ole tulkinnut Timoteusta väärin?

Saarnankin saatte, mutta vasta sitten huomenna.

5 kommenttia:

Niina kirjoitti...

Nyt kun luen tätä, olet jo saarnasi pitänyt. Toivottavasti meni hyvin. Tosi jännittävä tilanne tuollainen.

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut ensimmäisestä saarnasta! <3

T

tyttism kirjoitti...

Hyvin meni ja sain jopa kiitosta! Saarnan saan tänne tosin vasta torstaina, kun se viimeistelty versio on työkoneella.

Kaisa kirjoitti...

Onnea! Muuten, millä fontilla se sun saarna oli jos oli 25 sivua?

tyttism kirjoitti...

No tänään kun laskin sivut, niitä oli 22, eli liioittelin eilen vähän. Fontin numeroa en muista, yli 40 joka tapauksessa ja juuri siinä rajalla että oli tarpeeksi suuri, kun tunsin tekstin ennalta (eli saatoin arvata sanojen muodosta ja pituudesta niiden sisällön). Printtasin sivut vaakatasoon, kuutisen riviä per paperi.