keskiviikko 3. kesäkuuta 2009

Meidän mummi.


Meidän mummi on mainio, etenkin kun siitä nauttii muutaman päivän kerrallaan, pakenee välillä Hesaan ja välillä leirille. Tänään iltapalapöydässä keskusteltiin jostain, en muista mistä:

Mummi: "... ja aina se nousee niinkuin se Felix-kissa!"
Minä: "Ai siis fenix-lintu?"
Mummi: "Niin, just se."

Mummi oli myös käynyt ostoksilla "Lirlissä", tuossa saitojen ihmisten luvatussa marketissa ja kohdannut pullonpalautusjonossa kirkkoherran. Mummi oli ylpeänä esittäytynyt "sen kesä-Tytin isoäitinä", johon kirkkoherra oli yllättyneenä todennut, ettei olisi osannut ollenkaan päätellä kyseistä sukulaisuussuhdetta. Tarina ei kerro koko keskustelun sisältöä, mutta kovasti kirkkoherra toivoi minun viihtyvän.

Viime kesänä ensimmäinen ihastukseni (siis vuodelta -92 tai -93) myi kehotuksestani mummille uuden pyörän ja hienon, hyvin istuvan ja hengittävän kypärän. Eilen mummi tahtoi saattaa minut töihin, mutta kun ilmoitin käveleväni, päätti tulla pyörällä. Sillä vanhalla, ilman kypärää.

Mummi myös tahtoisi viedä minut töihin autolla (matkaa 2km), saattaa mut ruokakaupalta ainakin puolimatkaan ja sen jälkeen osoittaa suunnan, mihin kävellä (kaupalta seurakuntakeskukselle suora tie, kävelyaika 3-4min) ja syöttää mut tainnoksiin.

4 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

No jo on rankkaa.

tyttism kirjoitti...

Ei rankkaa vaan ratkiriemukasta!

R kirjoitti...

Ihana mummi!

Tiina kirjoitti...

Aika mainio mummi sulla! Toi syöttäminen sopii kyllä myös mun toiseen mummuun. Meidän mummu käy tosin Litlissä. :)