sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

Tul toril!

Täällä pikkukaupungissa on kevään ja kesän aikana toritapahtumia lauantaisin eri teemoilla. Tänä lauantaina oli teatteritori, jossa nähtiin maistiaisia kesäteatterien ja varsinaisten teatterien ohjelmistoista sekä mm. akrobatiaa. Oli mukavaa! Yllätys oli suuri, kun perjantaina päättyneen rippileirin isosita oli neljännes torilla myymässä vanhoja elokuvia eurolla pois. Aika urheaa!


Minäkin tein löytöjä. Torilla oli nimittäin kauppias, vanhahko nainen, joka myi paikallisista lampaista peräisin olevia villatuotteita, mm. Tampereella kehrättyä villalankaa. Olihan sitä sitten ostettava, huovutusvillan yms. raakatavaran hinta oli 49e/kg, mikä ei kuulostnut lainkaan pahalta ja valmiin villalangan hinta oli 4,90e/vyyhti tai 13,50e/3 vyyhtiä (yhteensä noin 350g). Myöhemmin R:ltä tarkastelin ja paljastui, että olin tehnyt aika edulliset kaupat! Kaikki tämä siis tuki myös paikallista lähituotantoa ja suomalaista työtä, jee! Virkkaan langoista isoäidinneliöitä, tekeillä on parikin projektia.

Huomenna lähden Eläkeläiset ry:n 50-vuotisjuhlamatkabussilla kohti Keski-Suomea ja palaan maisemiin keskiviikkona. Sitten onkin kolme työpäivää, minkä jälkeen lennän viikoksi Norjaan Changemakerin SNU-tapahtumaan ja sitten alkaakin leiriputki. Kesä menee tosi äkkiä, tällä hetkellä tuntuu siltä, että tahtoisin tänne ensi kesänäkin.

2 kommenttia:

Niina kirjoitti...

"Haisevatko" nuo sinun ostoksesi vielä lampaalta? Mulla on samanlaisia tuoksuvia lankoja, joilla on aivan ihana kutoa, kun kädet saavat samalla luonnonrasvaa.

tyttism kirjoitti...

Joo, haisee! Ja lanka on jotenkin vahvemman ja eläväisemmän oloista kuin esim. Novitan langat. Aion ehdottomasti tukea tätä tuottajaa jatkossakin, mummi ei tosin ollut varma, onko hän torilla kovinkaan usein. Virkkasin ensimmäiset isoäidinneliöt langasta tänään, tulee ihanan jämäkkää ja luonnollisen näköistä jälkeä!