perjantai 28. marraskuuta 2008

Prk Prkl = Purkua prkl... Se niistä käsitöistä.

Noniin, eilisen ahdistuksen jäljiltä aamulla silmät raottuivat noin puolet normaalista, näytin siltä kuin silmäluomien tilalle olisi vaihdettu prinssinakit. Kaiken muun hyvä lisäksi kerrottakoon, että löysin tänään pikkupikkuprintistä neuleohjeestani tiedon, että hupsis, minulta on jäänyt kaventamatta erinäinen määrä erinäisiä silmukoita pitkin työtä... Selkäfilettä neulottu nyt siis kaksi päivää, jonka aikana palmikkohäkkyrä on purettu ainakin neljästi. Nyt olen tullut tulokseen, että lue ohje ennen neulomista ja tämän blogattuani puran tekeleen ja aloitan alusta. Niinpä niin.


Tänään on myös Älä Osta Mitään -päivä, jota vietän mitä todennäköisimmin myös huomenna. Tarkoitus oli lähteä lauantaiaamuna ostamaan toisia hamppuhousuja, kun ensimmäiset ovat selvinneet mallikkaasti kovasta kulutuksesta huolimatta ja käydä samalla käsityötarvikekaupassa ja jouluostoksilla MUTTA ihastuttava pikkuveli 18v oli sitä mieltä, että on täysin mahdoton ajatus, että aamupäivän aikana voisi mitenkään poistua sängystä, saati lähteä siskon kanssa kaupungille, kun nyt kerran sekä tyttöystävä että vanhemmat ovat poissa maisemista. :) Joten se siitä sitten, shoppailu saa odottaa. Mikäli tarvitsette vakuutteluja hamppuvaatteiden kestosta, laadusta, mukavuudesta, lämmittävyydestä, viilentävyydestä, ekologisuudesta tai mistä tahansa muusta, voin niitä vilpittömin mielin antaa!

ÄOM-päivän ajatus on hyvä, mutta luulenpa, että kulutustietoiset ihmiset viettävät tätä päivää melko usein ja himoshoppaajia se tuskin tavoittaa - tai jos tavoittaakin, he shoppaavat samat ostokset jonain muuna päivänä. Pienenä detaljina kerrottakoon, että Kirkon Ympäristöpäivillä loppukesästä sanailtiin kirkon markkinoineen tätä päivää kerran viikossa vietettäväksi jo vuosisatojen ajan. En itse ole ehdoton sunnuntaiaukiolojen kieltäjä, mutta en ymmärrä, miksi markettien pitäisi olla auki joka päivä, saati sitten ympäri vuorokauden. Jos marketit ovat välillä kiinni, on kulutuskin väistämättä pienempää edes välillä ja pienistä lähikaupoista saa kyllä ensihätään vauvanvaipat, maito- ja jugurttipurkit ja puuttuvat pesutarvikkeet. Minua inhottaa myös ajatus, että lapset joutuvat olemaan yhä enemmän päivähoidossa, sunnuntai on kuitenkin tähän asti ollut päivä, jolloin valtaosa lapsista on kotona ja voivat myös touhuta yhdessä naapurin lasten kanssa. Ja kun koulua ei jatkossakaan käydä viikonloppuisin, jo kouluikäisten lasten yksinolo väistämättä lisääntyy esimerkiksi yksinhuoltajaperheissä, joilla ei esimerkiksi isovanhempia asu lähistöllä. Englannissa olen törmännyt taaperoikäisiin lapsiin perheineen shoppailemassa pe-la öisin, jolloin etenkin lasten pitäisi kyllä olla jossain ihan muualla kuin ostoskärryssä...

2 kommenttia:

Pilvi kirjoitti...

Hei Tytti! Facebookistako löysin että bloggaat. Kirjoitat mielenkiintoisesti ja mielenkiintoisista asioista. Olen ihan liian myöhässä kommentoidakseni aiempiin, mutta sunnuntaiaukioloajasta... Periaattesta olen sitä vastaan, samoista syistä mitä sinäkin mainitset. Mutta silti jollain lailla huomaan pitäväni siitä "vapaudesta" (hyvin vahvat lainausmerkit), minkä joka päivä auki olevat kaupat tuovat. Enkä edes pidä ns. shoppailusta! Ristiriitaista.

Älä osta mitään -päivä jäi osaltani viettämättä, kun ostin lipun saman illan konserttiin, ja sen jälkeen mentiin syömään. Hyvä idea päivän takana, ja toivottavasti havahduttaa edes joitain ihmisiä. Mutta en koe niin tärkeäksi itse viettää sitä, että muuttaisin sen takia suunnitelmia sen suuremmin kuin ruokakaupassakäynnin osalta.

Tervetuloa Tampereelle sitten kun tulet, juuri sellaisena kuin olet ja juuri sen verran jaksavana kuin jaksat. *hali*

tyttism kirjoitti...

Moi Pilvi - ja kiitos! Musta on ihana palata Tampereelle, vaikka tää tuntuukin tällä hetkellä kahta kauheammalta kuin ekaa opiskeluvuotta varten itsenäistyminen. Jotenkin tahtoisin vain lykätä kaikkien asioiden järjestelemistä, etenkin kun äiti hokee joka päivä, että ota yhteyttä sinne ja tänne ja selvitä kotipalvelufirmoista ja selvitä liikkumistaidonohjaus ja uusi reseptit ja tee niin ja näin :)