lauantai 15. marraskuuta 2008

Kirjoja kiertoon, osa 2.

Tampereen visiitin yhteydessä tyhjensin taas muutamalla kirjalla kirjahyllyä. Suurempi tyhjennys saa odottaa siihen, kun palaan kotiin, mutta jatkossakin siis laitan kirjoja kyllä pois juuri tämän blogin kautta :) Viime kerralta jäi kaksi kirjaa käsiin, nyt on niiden lisäksi tarjolla muutama nuorten- ja lastenkirja sekä yksi erikoisuus. Viime kerralla osalle kirjoista olisi ollut useampiakin ottajia, joten tehdään tällä kertaa niin, että kirjojen perässä oleva hinta on lähtöhinta ja mikäli ottajia on useampi, voi huutokaupanomaisesti tarjota vähän enemmän ja suurimman tarjouksen antanut saa sitten opuksen omakseen. Huudelkaa pe 21.11. mennessä.

EDIT. Taas toimitus siis joko postitse ostajan kustannuksella tai noutamalla. :)

Maria Eriksson: Mian salaisuus. 0,2e

Jatkoa Liza Marklundin Uhatut ja Turvapaikka -kirjoille. Pokkari on mitä mainioimmassa kunnossa, tällä hinnalla vaikka mökkilukemiseksi ja takanlämmitykseen. Kirjallisena teoksena ei aivan Nobelin arvoinen, mutta lauantai-illan aivojen nollaukseen oikein sopiva ja etenkin sarjaa aiemmin seuranneille myös kiinnostava, sillä siinä paljastuu perheen tarinan viimeisimmät käänteet.

Michelle Magorian: A Little Love Song. 0,2e.

1940-luvulle, Englannin maaseudulle sijoittuva tarina. Kevyttä lukemista, mukava tarina. Kenties teinin joulupakettiin tai kirjoituksiinsa treenavalle lukiolaiselle? Itse pokkari on kunnoltaan mitä mainioin.

Sonntags - Ideen für das ganze Jahr. 4,50e/kpl.

Tässä tämä erikoisuus. Saksan evankelisen kirkon julkaisema saksankielinen kirja, "Luojan kiitos, on Sunnuntai!"-projektin tuotos. Kirjan ajatuksena on tarjota ideoita sunnuntain viettoon sen ajatuksen pohjalta, ettei sunnuntaina tehtäisi palkka- sen paremmin kuin kotitöitäkään vaan mukavia asioita perheen ja ystävien seurassa. Ideoita retkiin, kutsujen järjestämiseen, valokuvajuttuihin, leipomiseen... Paljastettakoon, että eräs joululahjoista on muotoutumassa saman idean ympärille. Kirjassa ei mitenkään erityisesti korostu uskonto, se ei siis ole hartauskirja. Selkeä ja ymmärrettävä, ei mitään yliopistosaksaa. Kirjoja tuli hankittua kolme, kun pienempää tilausta ei toimitettu ja nyt siis kaksi olisi saatavana edelleen.

Martti Lintunen: Pikku kirahvin häntä. 0,50e

Vuoden -98 luontokuvaajaksi valitun Lintusen tekemä lastenkirja, joka kertoo pikkukirahvista, joka kokee olevansa erilainen kuin muut eläimet. Kuvituksena hellyttäviä valokuvia ja tarinakin (takakannen ikäsuosituksen mukaan yli 3v) mukava. Kirja on lähinnä pölyttynyt hyllyssä, on siis täysin iskemätön. Perheen pikkuväen joulupakettiin?


Marja-Leena Tiainen: Rakas Mikael. 0,20e

90-luvun lopulla julkaistu nuortenkirja, joka kertoo onnettomuudessa kuolleen Mikaelin äänellä tyttöystävänsä saamasta lapsesta ja selviytymisestä. Upposi joskus yläasteikäisenä, kirja kiersi useammankin kaverin luettavana. Kunto on kaikesta lukemisesta huolimatta kuitenkin siisti.


Jostein Gaarder: Enkelimysteerio. 0,2e

Filosofisiin nuortenkirjoihin erikoistunut norjalainen kertoo tarinan tytöstä, joka sairastaa vakavaa sairautta ja ollessaan heikkona vuodepotilaana, alkaa käydä keskusteluja enkelin kanssa. Kirjaa on käännetty 23 kielelle, omia muistikuvia tähän ei juurikaan minulla liity.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Varaisin pikku kirahvin.

Hyllytonttu Tiina kirjoitti...

Blogilistan kautta eksyin tänne (onneksi on kartta mukana), ja ihan lennosta hihkuisin tuota Gaarderin Enkelimysteeriota itselleni. Olen valmis maksamaan mitä tahansa - alle kahden euron. ;)

Herttainen kirjoitti...

Muistankin kun kerroit tosta sunnuntaikirjasta. Mua kiinnostaisi yksi sellainen.

tyttism kirjoitti...

Tää on ihan huippua! Ainakin kirjoista näköjään pääsee täällä eroon paremmin kuin hyvin :)

Herttainen, kiva että innostuit! Vähän arvelutti ostaa kolmea kirjaa, kun luulen, että monelta karsiutuu ostohalut kun kuulee kirjan olevan saksaksi...

Eija kirjoitti...

Pikku kirahvia hingun minäkin... Korotan pyyntöä 0,20€ (= 0,70€).
Hauska idea!