tiistai 25. marraskuuta 2008

Niitä näitä.

Aamulla mummolaan mennessäni selvisi, että siellä oli ollut actionyö, mummi haettu rytmihäiriöiden vuoksi sairaalaan. Kahdeksaksi oli soittanut ukin noutamaan hänet "hotellista" ja reippaista ambulanssimiehistä riittikin puhumista koko päiväksi. Useampi verisuoni on enemmän tai vähemmän tukossa, mutta mummi on jyrkästi kieltäytynyt ohitusleikkauksesta, ikää kun on jo 80,5v ja kaikenlaista kremppaa riittämiin.

Ukin kanssa tutkittiin tietokoneen tulostusongelmia, asenneltiin uusia energiansäästölamppuja vanhaan jalkaan, joka vuosien vintillä odottamisen jälkeen sai muutamia viikkoja takaperin uuden, kierrätetyn varjostimen. Ukkini on kävelevä ekoteko, kaikki on säästössä. Kirjekuoret avataan siististi sivusaumasta, jotta ne voidaan uusiokäyttää, sillä hän "ei ole koskaan ostanut pikkukirjekuorta suurempia kaupasta". Neuloin alkusyksystä ukin 70-luvulla saamaan ruskeaan villatakkiin uuden kyynärpään, kun vanha vain lakkasi olemasta. Viime vuonna virkkasin reunat uudelleen, kun ne olivat kadonneet. Ymmärrän ukkia hyvin, vanha ja pehmoiseksi kulunut on ihana päällä ja peittoaa mennen tullen vaatehuoneen iskemättömät neuletakit.

Mummin aarrekätköistä löytyi tänään myös kaksi kirjaa, pikaisesti arvioituna jostain 40-50-luvulta, yhteensä pitkälti toista sataa perinnelapasmallia, ennen ilmeisesti lähes joka pitäjässä on ollut oma kuosinsa. I-HA-NAA!

Postissa tuli paketti seuraavaan käsityöprojektiin, juuri valmistuvia saanette tarkastella tällä tai ensi viikolla.

Kävin myös Changemaker-illassa, jossa Tiensuun Ilkka kertoi rauhasta ja Kongon tilanteesta. Mikäli ensi vuoden aikana tulee mahdollisuus Ilkan tai muiden Changemakerien puhetta päästä kuuntelemaan, voin suositella! On ihmeellistä kuunnella, kun toisella on laaja yleissivistys ja värikäs tapa kertoa asiasta, josta media kertoo niin kovin vähän. Tiesittekö, että Itä-Kongossa on käynnissä valtava humanitaarinen katastrofi, 38 000 ihmistä kuolee konfliktin vuoksi kuukausittain! Kirkon Ulkomaanavun kautta saa apua perille, autetaan me - ei enää uutta Ruandaa, eihän?

Ei kommentteja: