perjantai 4. kesäkuuta 2010

Tänään...

... ärsyynnyin suunnattomasti Vapaa-ajattelijoiden tempauksesta, mutta purin pahimmat höyryt jo Facebookissa, niin täällä ei tarvitse.

... tapasin yhden savolaisen suvun jäsenistöä, joiden seurassa tulee aina vilpittömän hyvälle tuulelle.

... sovitin uutta mekkoani SopivaShopissa, mutta saumoja joudutaan hieman availemaan ennen kuin se pääsee kotiin. Sen sijaan ostin GreenPapayan tyttömaisen kukkarolaukun. Tyttömäinen pieni käsilaukku on ollut hakusassa vuosia, nyt se on vihdoin löytynyt!

... vesijuoksin toista tuntia uimastadikalla hyvässä seurassa ja päätin, että jatkossa on uitava vähintään kahdesti viikossa, jotta ylimääräinen uimarengas lanteiltani sulaa.

... olen yrittänyt aloittaa riparin oppituntisuunnittelua aiheista Kristus/Ylösnousemus (120min), Luomakunta/Luoja (120min) ja Pelastushistoria (60min). Ainoa tunti, jonka pohjalle on kiva ajatus on tuo viimeinen ja ajatuksen toteuttaminen puolestaan on melko haastavaa 60 minuutissa. No, aina voi yrittää.

... olen yrittänyt luoda strategia, jolla kolmen viikon leirikeskusravinnosta voisi selvitä lihomatta. Tähän mennessä olen päättänyt, että ruokalautasesta on vähintään puolet oltava salaattia. Aterian yhteydessä ei syödä leipää. Ruokajuomana juodaan vettä. Santsata ei saa. Todennäköisesti päätän myös, että yksi herkku päivässä saa riittää - leirillä kun on ainakin yksi jälkkäri ja kahvin kanssa sitten pullaa tai muuta vastaavaa. Kaikki vinkit otetaan vastaan...

3 kommenttia:

Pilvi kirjoitti...

Anna itsellesi lupa jättää ruokaa jos tulee otettua liikaa (kuten nälkäisenä usein tulee). Ruuan jättäminen ei ole hyvä tapa, mutta usein välttämätön välivaihe pienempien annoskokojen opettelussa. Juuri tässä minä epäonnistun järjestelmällisesti.

Elina Koivisto kirjoitti...

Viime kesänä meillä oli ihan superkokki leirikeskuksessa ja seuraukset sen mukaisia. Periaateesi kuulostavat todella järkeviltä. Lisäksi suosittelen kävelylenkkejä. Teen yleensä lenkin joka päivä leirillä Pieni irtiotto tekee hyvää fyysisesti, henkisesti ja hangellisesti, ainakin minulle.

tyttism kirjoitti...

Pilvi, annoskoko on kyllä ihan kamalan vaikea asia! Yliopistolla olen onnistunut sitä pienentämään sillä, että otan salaatin ja pääruoan samalle lautaselle siellä, missä ruuan voi itse annostella. Eilen söin ylioppilasaukiolla, jossa täti ojentaa ruuan niin rivakalla tahdilla, ettei kokoa ehdi toivoa ja lopputulos on sitten sen mukainen...

Elina, kävelylenkit kuulostaa kyllä hyvältä! Tänä vuonna leirien aikataulu on sellainen, että ainakin kuvittelisin lenkille löytyvän jopa aikaa. Varmistin viime vuodesta viisastuneena tämän vuoden työpaikasta, että saatavilla on monipuolista kasvisruokaa - "joo, on se varmasti hyvää, emäntä käyttää aika paljon kermaa", oli vastaus jonka sain... Ennakkopäivissä mun kasvisruokavalio oli unohdettu, saa nähdä miten sitten leirillä. Toivottavasti edes emäntä on oivaltanut, että kerma ei vielä tee ruuasta monipuolista, myös kasvissyöjän lautaselta olisi kiva löytää esim. proteiinia...