lauantai 20. joulukuuta 2008

Terveisiä pikkujouluista.

Tänään oli työpaikkani toiset pikkujoulut. Luulin, että stereotyyppipikkujouluja, joista selviytymiseen tarjoillaan ohjeita jo lokakuun lehdissä, ei ole oikeasti olemassa. Vaan olinpa väärässä.

Opiskelijat, joita tilaisuudessa oli melko vähän, käyttäytyivät pääosin tosi siististi, humalassa oli toki moni, mutta tiesi kuitenkin vielä, missä mennään.

Sen sijaan eräs peruskurssin opettaja kertoi ilmeikkäästi, miten vaikea on käydä p***alla pimeässä, yksi tutkija vainosi kaikkia, keskeytti keskusteluja, tahtoi kätellä ja keskustella työturvalllisuudesta. Yksi luennoitsija tuijotteli muitta mutkitta koko vartin keskustelun aivan jonnekin muualle kuin silmieni suuntaan....

Iljettävää, niljakasta, säälittävää, tasotonta. Käy sääliksi kaikkia niitä, kenen tarvitsee kerran vuodessa moinen rituaali suorittaa kaamean dj:n soittaessa taustalla vuorotellen Juha Tapiota (hyvä artisti menee pilalle) ja Minä lähden Pohjois-Karjalaan.

Tekee mieli itkeä. Onneksi tiedän nyt, että näissä juhlissa on perinteistä sammua ajoissa ja nuoleskella ketä sattuu. Eipä tarvitse jatkossa vaivautua.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa aika legendaarisilta pikkujouluilta!

Luin muutaman merkinnän blogistasi. Kiva huomata, että löytyy muitakin "kovien alojen" opiskelijoita, jotka ovat kiinnostuneet esimerkiksi Reilusta Kaupasta tai muusta eettisestä. Ja kiinnostuneet muussakin kuin markkinointimielessä, keinona viherpestä.

Jos arvokuolleet tutalaiset yrittävät tyrmätä sinut esim. jossain kurssilla, kun tuot esiin ajatuksia reilusta kaupasta, sosiaalisesta vastuusta, ympäristöasioista tai muusta, niin muista, että et ole yksin. :)

t.kauppislainen

tyttism kirjoitti...

Kauppislainen, luulen tulevaisuudessa harrastavani vähän vähemmän legendaarisia pikkujouluja :) Meidän kandiryhmässä yksi poika (ryhmä on 12 henkeä) tekee kandiaan yritysten yhteiskuntavastuusta kilpailuedun luojana ja toisessa ryhmässä toinen poika tekee samalla otsikolla työtä, olivat valinneet aiheet toisistaan tietämättä! Eli on tämä jossain määrin ajankohtaista nyt, mutta heidän näkökulmansa oli nimenomaan tuo kilpailuedun luominen. Aika usein kieltämättä on vähän altavastaajaolo, etenkin kun nuo suulaimmat on usein sitä "kilpailuetua keinolla millä hyvänsä"-linjaa.