lauantai 27. maaliskuuta 2010

Uutta luomua: Pirkan luomujugurtit!


Kuva Pirkan sivuilta.

Eilisellä kauppareissulla tein ilahduttavan löydön! Lähikauppani on K-Market, jonka hyllyssä on tähän asti ollut Valion maustamatonta luomujugurttia ja mustikkajugurttia. Nyt tilalle oli tullut samankokoiset purkit Pirkan maustamatonta, mansikka- ja kuningatarjugurttia. Hinnoista en tiedä mitään, mutta olettaisin niiden olevan hieman Valiota edullisempia. Nyt elän vain toivossa, että näiden jugurttien rinnalle voisi palata Valion mustikka ja ehkä myös mansikka-vanilja, silloinhan luomua olisi jo varsin kattavasti tarjolla!

Pirkan luomujugurtit ovat kotimaisia, ne tulevat Juvalta. Ystäväni A. oli viime kesänä töissä Itä-Suomessa toimittajana ja muistelen hänen puhuneen, että Valion ja jonkun itäsuomalaisen luomumeijerin kanssa oli kränää, kun Valio uhkasi jättää meijerin kuin nallin kalliolle eikä meijerissä oikein uskottu omin päin selviytymiseen. Josko se meijeri oli tämä juvalainen? Toivottavasti tämä luomujugurtti osaltaan pitää suomalaisia tuottajia leivän syrjässä kiinni.

Aamupalaksi korkkasin mansikkajugurtin ja hyvää oli! Edelleen olen kyllä sitä mieltä, että vain maustamaton jugurtti on jugurttia ja muut ovat sitten jälkiruokaa, mutta eipä se sitä makua pahenna.

Vilkaisin muuten Pirkan nettisivujen listaa luomutuotteista, niitä on jo 170! Minulla on aktiivikäytössä lähinnä puurohiutaleet, kananmunat, ruukkusalaatti, levite ja nyt jugurtti, muista tuotteista en osaa juurikaan kertoa.

Onko teillä kokemuksia muista Pirkan luomutuotteista?

***

Tänään on ohjelmassa aamupäiväkävely ystävän kanssa, sen jälkeen vien äitini lähettämän paketin kahvilaan Helsingin keskustaan ja sitten suunnittelin suuntaavani pikavisiitille Kallioon. Kovasti olisi esseitä taas kirjoitettavana, ehkä tänään selätän ensimmäisen kehitysmaatutkimuksen esseistä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minä ostin kerran Pirkan luomusuklaata. Oli aikas namia. Ostaisin useamminkin, mutta en jaksa mennä K-markettiin pelkän suklaan takia (vaikka se tosin on vain tien toisella puolella siihen Alepaan nähden, jossa aina käyn...).

tyttism kirjoitti...

Mulla onneks myös se pienempi, 100m lähempänä oleva (mutta aivaan sairaan kallis) kauppa myös on K-Market, heh. Täytyykin koittaa suklaata joskus!

Nzqu kirjoitti...

Pirkan luomumysli on hyvää (vaikka sen luomujugurtin kanssa!), valmistajana Sysmän Luomuherkut.
Pirkka luomutomaatteja olen joskus ostanut, ne ovat harmi vaan pussissa ja mieluiten ostaisin irtotomaatteja.

Löysin sun blogin vähän aikaa sitten, ja tykkään käydä lukemassa. :)

tyttism kirjoitti...

Äh, kommenttien julkaisussa on jotain häikkää, koitan saada kommentin tänne myöhemmin näkyviin, Nzqu! Mutta kiva kuulla hyviä kokemuksia Pirkan luomumyslistä. Katselin pakkausta ja sisältöä netistä ja mietinkin, että onkohan tämä sukua Sysmän luomumyslille, koska muistutti sitä tosi paljon ja se onkin tosi hyvää!