tiistai 30. maaliskuuta 2010

Tavaranpaljous!

Tänään tänne muutti uusi kaluste, "seventies-henkinen kukkapöytä", kuten sen entinen omistaja kuvaili. Se on mainio, toi vähän lisää säilytystilaa, mutta toisaalta syrjäytti tieltään yhtä sun toista. Etenkin langanhamstrauksen karut seuraukset alkavat nyt valjeta, kun käsityöt ei näin keväällä voisi juuri vähempää kiinnostaa ja lankaa on pusseissa, kasseissa ja laatikoissa - paljon.

Olen päättänyt taas kerran karsia tavaraa. Vein rikkinäisiä trikoovaatteita ja yhden hyljätyn t-paidan tänään Tauon tytöille materiaaliksi samalla kun hain mainion pussukan valkoiselle kepilleni sekä korjausommellun hameeni kotiin. Lovely!

Eilen sain oivalluksen, annan saksan kieliopille virnailevan pokkarin Aristoteleen kantapäätä rakastavalle kreikan opelle lahjaksi kaikesta ylimääräisestä vaivannäöstä.

Mutta niin, jos jollakulla on tarve, lahjoitan kernaasti kaksi fleecetorkkupeittoa, toinen on oranssi, toinen punainen, jälkimmäisessä valkoinen koristetikkaus reunassa. Kumpikin on hyväkuntoinen, ei nukkaantunut.

Ja niin, tänään soitti Kelan täti! Saan hakea elokuulle kuntoutusrahaa takautuvasti sitten, kun olen todella saanut elokuussa kesäopintoja suoritettua. Elokuun toimeentulo on siis vähän niukka ja tiukka, mutta paranee sentään edes jälkikäteen! Lisäksi vapaaehtoisvuottani ei täysin torpattu - minulta pyydettiin "paljon kirjallisia selvityksiä". En tiedä, tehdäänkö päätös vaa'an avulla, mutta ajattelin nyt käyttää viikon-pari selvitysten suunnitteluun ja materiaalin haalintaan. Jos jollakulla on tietoa Erasmus-erityistukien (avustaja- yms. kulut) hakemisesta, otan mielelläni tietoa vastaan, jotta voin sitä liittää myös selvityksiini.

T ja M ovat muuttamassa pois, mutta ehtivät vielä kylään! Haimme heidän autollaan pöytäni aurinkoisesta Espoosta, teimme savukalasalaatin ja rupattelimme, tai no, me T:t rupattelimme ja M hymisteli :) Mainioita vieraita, täytyy suunnitella kevät- ja kesäreissuja nyt!

Edit. Myös laukkuja meni poistoon. Yksi keltasävyinen hipihtävä olkalaukku, yksi kauppakassin näköinen musta, topattu läppäri-tms. kassi, jossa en ehkä läppäriä uskaltaisi kuljettaa, kylkeen painettu toimistotarvikesanoja valkoisella sekä jokaisen radikaalin pakkohankinta, vihreä armeijan vanha kaasunaamarilaukku, sellainen olkalaukku, joka sulkeutuu kahdella nepparin sukulaisella (alakappaleessa piikki, päällisessä reikä). Saa hakea tai voin tuodakin, postikuluilla jopa postittaa.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mä voisin ottaa armeijan, jos ei muita halukkaita löydy.
- Apteekintäti N

tyttism kirjoitti...

N, it's all yours! O:kin sai Beatles-kassin.

Quipu kirjoitti...

Hei Tytti,

Tuli mieleen että Suomessa CIMO eli vapaaehtoistoiminnan jokukeskus on näiden EVS:n yhteyslaitos Suomessa. He jos joku tietää, jos joku Suomessa on joskus ollut tällasella erityisEVS-jutulla reissussa. Voisi olla hyvä veto soittaa sinne. Googlasin ja löysin tällasen yhteystiedon:

Kalle Jokinen
Nuorisoyhteistyö Seitti
Kumpulantie 1 A, 6. krs
00520 HELSINKI
Puhelin 040 738 8089
Sähköposti etunimi.sukunimi(AT)seittiweb.org

Jutta Kivimäki
Näkövammaisten Keskusliitto ry.
PL 41
00030 IIRIS (HELSINKI)
Puhelin (09) 3960 4653
Sähköposti etunimi.sukunimi(AT)nkl.fi


Nämä tyypit on siis CIMOn Youth in Action -verkoston asiantuntijoita. VOisko ne auttaa sua? Kalle on ainakin tosi ihqu (siis oikeestioikeesti), tota toista tyyppiä en tunne.

Täällä vielä lisää yhteystietoja

http://www.maailmalle.net/Resource.phx/maailmalle/lisatietoja/toimipisteet/pkseutu.htx

tyttism kirjoitti...

Quipu, tack! Jutan mä tunnenkin, meillä on parin viikon päästä EVS-palaveri, katsotaan varmaan sekä itse hakemusta että sitä Kelaan lähetettävää pakettia. Kaikki Näkövammaisten Keskusliiton (jossa Juttakin siis töissä) kautta menneet EVS:t, jotka tiedän, on menneet joko ennen opiskeluja tai opiskelujen ja työelämän välissä, mutta enköhän mä Jutalta kuule myös, jos on joku mennyt kesken opintojen. Olen ihan luottavainen tällä hetkellä, kirjoitin eilen kilometrin mailin Belgiaan erinäisillä kysymyksillä höystettynä, toivon saavani sieltä vastausta pikapuoliin.

Quipu kirjoitti...

Hyvä juttu :)

tyttism kirjoitti...

Musta on niin kivaa, kun niin moni muukin on tästä mun asiasta innoissaan ja auttavainen! Jaettu ilo parempi ilo vai miten se nyt menikään!