sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Keittiöstä: Porkkanapihvit.

Olen koko syksyn potenut jonkinlaista ideattomuutta, mitä ruoanlaittoon tulee. Tänään tartuin aamupalalla keittokirjaan ja kas, ensiavauksella löytyi ohje, johon tarvikkeet oli jo omasta takaa. Porkkanapihvien kanssa tarjosin perunamuusia, ohje on Tonnikalan tuolla puolen -keittokirjasta.

250g porkkanoita, siis neljännespussi luomuporkkanoita
1/2 dl riisiä
1 1/2 dl vettä
ripaus suolaa
loraus öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
1 kananmuna
valkopippuria

Porkkanat kuorittiin ja raastettiin, raaste hulautettiin pannulle öljyyn kuullottumaan viideksi minuutiksi. Riisit keiteltiin kypsäksi ja sitten porkkana ja riisi sekoitettiin kulhossa ja annettiin jäähtyä. Jäähtyneeseen porkkanariisiin lisäsin suolan, valkopippurin, jauhot ja kananmunan, sekoitin ja lykin seoksen kokkareina uunipellille. Uunin lämmetessä 175 asteeseen muotoilin pihvejä hieman, niin että lopputulokset olivat suunnilleen senttimetrin paksuisia. Kuumassa uunissa pihvit viihtyivät vartin. Ilman lisukesalaattia ruokaa riitti kahteen tai kolmeen annokseen, salaatin kanssa varmasti ihan hyvä pääateria neljälle.

Ensi kerralla teen tupla- tai triplasatsin ja pakastan loput.

2 kommenttia:

Ir T kirjoitti...

Voikohan vehnäjauhon korvata maissijauholla?

tyttism kirjoitti...

No mä mietin sitä samaa, kun on gluteenittomia kavereita ja kyllä mä uskoisin, että voi. Eikö siellä ole vehnäjauhoja? Jauhojen tarkoitus lienee vain yhdessä kananmunan kanssa tehdä rakenteesta vähän taikinamaisempi, joten varmaan muutkin jauhot kuin vehnä sopii.