keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Tilannekatsaus, matkapäivä nro 5.





Lensin Düsseldorfiin (29e) ja junailin pummilla (vahingossa) Kölniin. Tai siis Köln oli suunniteltu, pummi oli vahinko. Hostelli oli aseman kupeessa, huoneeseen kuului noin viiden kirkon kellot ja aseman kuulutukset sekä toki mökä, jota hostellissa asuva puolikas Chile piti. Nukuin kuitenkin hyvin, joskin tosi omituisesti klo 21-05 (!)... Ravintolailta, aamukävely autioilla kaduilla ja croissant kahvilassa ennen kuin testasin suloisen Bahnhofsmission-pojan saattopalvelun ja hurautin junalla (15e) Liègeen, jossa minua oli asemalla odottamassa elokuiselta Saksan matkalta tuttu, niin ikään ihana T. ja kuuma vohveli, ah! Ihasteltiin aseman arkkitehtuuria ja matkailtiin taidemuseoon, jonne tuli myös bisnesmies S. Museon jälkeen hurautin tämän liikemiehen kaksipaikkaisella urheiluautolla tämän kämpille, T. käveli. Sitten kahvilaan, josta illalliselle EVS-vapaaehtoisten talolle ja unta palloon. Maanantaina Saksan matkalta tuttu A. nouti minut aamulla, kipitettiin läpi lukuisia potentiaalisia EVS-kohteita ja kohtasin näkövammaisjärjestön toimistokissat sekä takapihan lampaat ja Cedric-aasin, huomatkaa että ne siis asuivat 5min bussimatkan päässä Tampereen kokoisen kaupungin keskustasta! Illalla piipahdin T:n kanssa S:n luona, josta matka jatkui illalliselle kyläpaikkaan ja edelleen improvisaatiokeikalle ja sieltä kotiin. Pidin Belgiasta kovin, lisää raporttia saatte kun palaan Suomeen ja saan asioita prosessoitua. Eilen sitten matkailin Eurolinesin bussilla (27e) Pariisiin, josta sitten seikkailin metrolla ja junalla edelleen Troyesiin E:n luokse. Täällä on mahtavaa, käytin elämäni ekaa kertaa itsepalvelupesulaa, jossa asui ylikohtelias spurgu ja sitten viritimme kuivausoperaation, josta teille tässä vähän piristäviä kuvia. Huomatkaa myös talon "hieman" erikoinen ulkoasu. Kerrottakoon, että asunnoissa yksi sisäseinä on 70-luvun yrjönvihreää ja alakerran käytävä on pinkki ja porraskäytävässä yhden kerroksen kohdalla lasiseinä, niinikään merisairaan vihertävän keltainen.

3 kommenttia:

Scarlett kirjoitti...

Mukava lukea blogiasi. :P

annika kirjoitti...

Oi kävit Düsseldorfissa! <3 Mutta ilmeisesti vain ohikulkien kaupunkiin tutustumatta. Tykkään siitä kaupungista kovasti, ja siihen liittyy paljon muistoja viime kesältä jolloin asuin siellä kuukauden. :)

tyttism kirjoitti...

Angel, kiva kuulla!

an, olin tosiaan D:ssä vain ohikulkumatkalla, mutta olen aikaisemmin, muistaakseni syksyllä 06 viettänyt siellä päivän tai pari, kaupunki vaikuttaa kyllä viihtyisältä!