perjantai 3. heinäkuuta 2009

Jari ja Hanna-Mari, siinä vasta pari!

Palasin 50 tunnin leiriltä 36 intoa puhkuvan 7-9-vuotiaan kanssa. Leiri oli aika raskasta sarjaa verrattuna ripareihin, lapsissa virtaa kuin suuremmassakin metropolissa ja desibelit jatkuvasti pilvissä. Onneksi säät suosivat, eilen uitiin nelisen tuntia useissa pätkissä- Sen kunniaksi kuulinkin iltapalajonossa, että "Hei T! Sulla on tosi hienot rusketusraidat, mut muuten ootkin ihan tooooosi punainen!". Tervetuloa ihosyöpä...

Otsikossa mainittua laulua lapset hoilailivat sen minkä osasivat ja sehän oli käytännössä vain tuo ensimmäinen virke, sekä kohdat, joissa laulettiin "tissit" tai "pissit". Suurta hupia uimahypyissä olivat pieruhypyt, kuinkas muutenkaan. Oli muuten mielenkiintoista huomata, että nämä pienet piiperöt uivat (ja saivat luvan kanssa uida!) vastarannalle asti, toisen työntekijän mukaan ikänsä rannikolla asuneet mukulat eivät pelkää, sillä tietävät meren olevan syvä. Minua hirvitti ja pitelin tiukasti kiinni lötköpötköstäni. Kesäisäntä piti minulle jopa uimakoulua!

Romantiikannälkäiset kolmasluokkalaiset olivat täysin vakuuttuneita siitä, että minä ja kesäisäntä (18v) ollaan pari. Ensimmäisenä iltana huudeltiin "Hei T, ootteko te A:n kanssa yhdessä kun ihan vaikuttaa siltä?", toisena päivänä A:lta kyseltiin vastaavaa ja tänään nähtiin kaiken huippu, kun loppusiivouksen jälkeen puhuttiin pääsykokeista ruokasalissa, jossa mekasti toistakymmentä mukulaa: "Hei, taas te ootte täällä kahdestaan!". Liekö lapsella kuulonäkövamma, kun ei huomannut niitä muita? Ja ei, meillä ei siis tosiaan ole mitään muuta yhteistä kuin yksi yhdessä vietetty ripari alkukesästä.

Kaulakoruni on kuulemma kaunis ja silmäsairauteni, samoin kuin suurennuslasini olivat kovin kiinnostavia. Leirillä puhuttiin myös toisten tavaroiden ottamisesta ja siitä, onko pikkareiden piilottaminen kiusaamista. Onhan se, kun toinen itkien etsii hädissään pikkareita saunasta tullessaan ja toinen niitä kiikuttaa pitkin leirikeskusta.

Yksi koti-ikäväinen palautettiin jo eilen ja lasten linnunpoikasen annoksia ihmeteltiin. Isosten ja A:n kanssa uitiin yömyöhään peilityynessä meressä tehtaan valoja ihaillen. Toisinaan kurkistelin saunan portaan alle pallogrilliä ja haikailin kesän parasta iltaa.

Lasten suusta kuultiin monia juttuja.
"T, ootsää 19 vai 32?" (noo, näistä vaihtoehdoista ehkä mieluummin toi eka)
"Voit vahtii meitä vaikka koko yön, mut me ei nukuta kskaan!" (mun veljeni tuumasi samaa ollessaan viiden vanha)
"Onko pakko ottaa kaikkia eri salaatteja?" (pöydässä kolmea eri sorttia)
"Pitääks syödä puuroo, jugurttia ja muroja kaikkia vaikkei haluu?" (no ei, ei tosiaan tarvitse)
"Haluutko hattaraa?" (lapsi työntää kaislaan kieputettua leväklönttiä nenän alle)
"Nyt mä tiedän, miks isi haisee aina niin hyvälle!" (pikkutyttö, joka saunassa pesi hiuksensa vahingossa kesäisännän axella)

11 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Repesin tolle vikalle kommentille. :D

tyttism kirjoitti...

Niin mekin :D Lapset oli lystikkäitä, mut oli se nautinnollista kun ne sukelsi tai nukkui. 36 tenavaa saa aikaan ihan käsittämättömän kovan äänen.

Elina Koivisto kirjoitti...

Ihan loistava kuvaus! Lastenleirit ovat todella täynnä ELÄMÄÄ! Lapsiperheessä sitä riittää ihan arkenakin, onneksi ei ihan samassa määrin :)

tyttism kirjoitti...

Elina, toivottavasti kukaan ei saa kontolleen 36 lasta! Ääk! Meidän isosista yksi tosin maalaili kesäisännän tulevaisuutta 36 pikkutytön yksinhuoltajaisänä, mutta onneksi sain vilkkaan mielikuvitukseni aisoihin jo pelkästään ajattelemalla, että se lienee jo biologisesti aika haasteellinen tehtävä (toivottavasti) yksiavioiselle kirkkoherran vesalle :P

Pilvi kirjoitti...

Mahtavia kommentteja muksuilla. Jos ikäkommentointi ahdistaa, voi olla että lohtua suo tieto, että minulle eräs riparilainen, jolla luulisi olevan vähän enemmän arviointikykyä, ehdotti tuota 32 vuoden ikää ollessani 21.

tyttism kirjoitti...

Pilvi, me kysyttiin toissa kesänä riparilla leiriläisiltä oppimispäiväkirjassa opettajien yhteenlaskettua ikää. Joku nuorista oli sitten laittanut laskutoimituksensa esiin: 32+28+27+19+12. En ihan tiedä, että mitä senkin nuoren päässä oli liikkunut.

Tiina kirjoitti...

Hahhaa! Oikeastaanhan sillä ei ole väliä edes, mikä se ikä on. Riparilaisten mielestä kaikki yli kakskymppiset kulkee vääjämättä kohti kuolemaa. :) Mun kaveri (28) koki pienen kriisin, kun sen kampaaja sanoi sille, että se näyttää nuorekkaalta. ;) ;)

tyttism kirjoitti...

Joo, kyllä mun riparilla oli ainakin vain vanhoja opettajia, mm. se poppipappi Mikko Salmihan on siis ihan kuolemaa hipovissa lukemissa nyt, 7v mun riparin jälkeen :P

Herttainen kirjoitti...

:D Tää oli kyllä piristävää luettavaa! Ei kyllä touhu ja tohina lopu tollasilla leireillä ja voi jessus noita lasten kommentteja. :D

Elina Koivisto kirjoitti...

Kiitos vaan, tyttism! Mikko S. on ikätoverini ja kurssikaverini. Että vai hautaan ollaan menossa 34-vuotiaana :)...

tyttism kirjoitti...

Joo, siis sehän oli ihan täysin aikuinen jo sillon riparilla eikä ees mitenkään nuori aikuinen. Riparista on 7 vuotta, mun pikamatikalla se tarkottaa että Mikko on silloin ollut 27v. On se nuoren näkövinkkeli niin eri luokkaa :D Toivotaan nyt kuitenkin, ettei munkaan eläkepäivät ihan heti ala.