keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Uimahallireittini varrelle osuu Meilahden englantilainen koulu, jonka edustalla huomasin tänään roskalavan. Lähempi tuttavuus lavan kanssa paljasti, että tavara oli pääasiassa paperia, vanhoja ja uusia oppikirjoja ja lasten ja nuorten kaunokirjallisuutta. Pääosin tavaraa, jonka paikka olisi paperin- ja pahvinkeräyksessä. Keräsin itselleni, kämppikselleni ja ystävälleni vinon pinon kirjoja ja marssin kotiin välittämään asiasta tietoa Facebookiin.

Sitten soitin koulun rehtorille ja tiedustelin, mistä moinen johtuu. Kuulemma koulun kellarissa on hometta, minkä vuoksi lääkäri on määrännyt kaiken siellä säilytetyn heitettäväksi pois. Ihan ymmärrettävää, mutta ei kai se, että kirjoissa on homeitiöitä (ei siis näkyvää hometta), estä kierrättämästä niitä?! Taas näytettiin lapsille esimerkkiä! Kierrätetään, kun on hyvä mieli, sitten kun tulee ongelma ja asiat täytyy hoitaa nopeasti, voidaan lyödä laimin kaikki hyvät käytännöt ja ympäristönormit.

1 kommentti:

Matilda Aurora kirjoitti...

Oi mitä onnekkaita löytöjä olet tehnyt! Onneksi minä en osunut paikalle, mulla kun on muuton takia Operaatio Hävityksen Kauhistus menossa... Meiltä on viikon sisään lähtenyt tavaraa sukulaisten lisäksi Hesy:lle, Fida:lle ja Kierrätyskeskukseen. Nyt on vihdoin se päivä, jolloin ei (ehkä) tarvitse enää luopua mistään. Nyt vaan kun varoo, ettei hanki mitään...