perjantai 3. lokakuuta 2008

Kirjoja kiertoon.


Tilannehan on sen kaltainen, että kodissani kirjoja riittää. Minulla on yksi iso kirjahylly olohuoneessa ja Luojan kiitos se on suuri - ilman olisin pulassa. Kirjahyllyssäni on erikoislaatuinen järjestely, sillä kirjoja on etu- ja takarivissä, paikoin myös ylärivissä. Olohuoneessani kirjoja on lisäksi retrokaappini uumenissa, apupöydällä ja ikkunalaudalla kahdessa rivissä sekä retrokaapin päällä. Keittiössä keittokirjat ja makuuhuoneessa salahyllyllä vino pino sekä kaksi vielä vinompaa nurkassa. Siispä on tullut aika aloittaa karsinta.

Tällä kertaa kiertoon lähtee kirjoja ihan ilmaiseksi tai pikkurahalla. Mikäli haluat saada kirjan jonnekin kauas, tulee mukaan luonnollisesti postikulut.

Miika Nousiainen: Vadelmavenepakolainen, 1e


Karihotakaismainen absurdi kuvaus suomalaisesta, joka tahtoi olla ruotsalainen. Varsin värikäs ja viihdyttävä, keikkunut pokkareiden myynnin top 10:ssä jo kesästä saakka. Itse en opusta lemppareihini sijoittaisi, mutta en yhtään epäile, etteikö moni teistä nauraisi kippurassa ensisivuilta loppuun saakka, sen verran lukeminen sai hykertelemään.

Erlend Loe: Naisen talloma, 0,2e


Tarina nuoresta miehestä, joka yhtäkkiä huomaakin elävänsä parisuhteessa. Loe on mainio kirjoittaja, jolla on kovin oivaltava tyyli.

Maria Eriksson: Mian salaisuus, 0,20e


Jatko-osa Liza Marklundin tositarinaan perustuville Uhatut ja Turvapaikka -kirjoille. Tyyliltään ei ehkä yhtä iskevä, mutta tarinaa jo seuranneille hyvä jatkopala. Ruotsista perheväkivaltaa ulkomaille paenneen naisen karmein salaisuus paljastuu hänen omille lapsilleen, kun he ovat saaneet elämänsä lähestulkoon raiteilleen - ensimmäisinä ruotsalaisina turvapaikan Yhdysvalloista saaneina.

Heikki Hietamies: Äideistä parhain, 0,20e


Riipaiseva kertomus sotalapseudesta ja sotalapsen sopeutumisvaikeuksista. Kirjan pohjalta on tehty muutama vuosi sitten myös elokuva. Teksti on suurikokoista ja kirja nopealukuinen.

Anna-Leena Härkönen: Akvaariorakkautta, 0,2e


Niinikään elokuvaksikin asti päässyt kirja. Kertomus kahden nuoren rakkaudesta. Tämänkin kirjan tunnistaa kyllä Härkösen tuotannoksi.

Robert James Waller: The Bridges of Madison County, ilmainen!


Hiljaiset sillat on klassikko, kuten siitä tehty elokuvakin. Kaunis tarina rapakon takaa, voin lämpimästi suositella teemukin ja kynttilänvalon kanssa nautiskeltavaksi. Oikea kierrätyskirja, jonka kansi nurkastaa hieman rutussa - siksi ilmainen.

Michelle Magorian: A Little Love Song, 0,5e


Brittiläinen nuortenkirja, hankittu aikanaan enkun petraamista varten. Kevyttä ja mukavaa lukemista, tarina sijoittuu Toisen Maailmansodan aikaiseen Englantiin. Kenties omaan hyllyyn tai tutulle teinitytölle joulupakettiin?

Kiinnostuksensa ja lisäkysymykset saa ilmaista kommenttilootaan, kirjat lähtee ensimmäiselle halukkaalle ja ne saa noutaa tai pukataan postiin vasta, kun palaan reissusta, eli viikon kuluttua.

5 kommenttia:

tyttism kirjoitti...

Hei, kiva juttu! Laitteletko mailia ekoelamaa at hotmail.com, palaan astialle jahka palaan kotimaan kamaralle viikon päästä.

Anonyymi kirjoitti...

höh, mä olisin halunnut erlend loen..mut voisin ottaa vadelmavenepakolaisen ja äideistäparhaimman...=) -V

Anonyymi kirjoitti...

Mulle akvaariorakkautta :P vaikka muistelen et se ei ollut härkösen parhainta antia... Ja postittaa ei tarvi, nakkaa mua sillä joskus kun nähdään.
-N

Anonyymi kirjoitti...

HEI! MULLE SE BRIDGES OF MADISON COUNTY! Ettäs tiedät! :D Saat kaupan päällisiks 5 sun omaa kirjaa.

Kaarina kirjoitti...

Huu, minä olisin toivonut eniten Vadelmavenepakolaista, mutta onneksi jäljellä oli vielä monta muutakin herkkua. Ehdottomasti tuo Bridges of Madison County, se onkin enkuksi vielä lukematta. Samaan syssyyn menee tuo toinenkin enkunkielinen kirja. Ja jos oikeasti haluat ison paketin postittaa, niin mieluusti otan muutkin jäljelläolevat, eli tuon Mian salaisuuden ja Akvaariorakkautta...