Linssikeitto, ainakin neljälle
pari sipulia
pari-kolme porkkanaa
2,5 dl punaisia linssejä
öljyä
valkosipulia
Huuhdo linssit, pilko muut. Öljy kuumenemaan (älä unohda hellalle kuten minä..) ja sitten tavarat öljyyn ja pyöritellään hetki, kunnes sipulit pehmenee.
7dl vettä
purkki (400g) tomaattimurskaa
pieni purkki tai iso turaus tomaattipyrettä
kanelia
kaardemummaa
2-3tl currya
kasvisliemikuutio
laakerinlehti
Lisää edelliset. Anna kiehua kolme varttia.
puolen desin loraus sitruunamehua
vähän sokeria
Ongi pois laakerinlehti, soseuta jos tekee mieli, lisää loput ainekset. Tarjoa ja nauti.
Halukkaat voivat lisätä kermaa jossain muodossa.
1 kommentti:
Kuvasta tulee mieleen piparkakkutaikina. Kivaa kohta pääsee joululeipomusten maailmaan :) Tein viikonloppuna borsh-keittoa, joka oli kyllä hyvää, mutta vaati tosi paljon kuorimista. Seuraavaksi voisinkin kokeilla tätä sun linssikeittoreseptiä, vaikuttaa mukavan mausteiselta ja näyttää hyvältä.
Lähetä kommentti