keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Eteenpäin elävän mieli!

A. Avustaja.

Lähetin avustajahakemukseni sosiaalitoimiston vammaispalveluihin muistaakseni toissaviikolla. Eilen sieltä soitti asiaani käsittelevä täti PM, mutta koska hetki oli huono ja hänen työaikansa siltä päivältä loppumetreillä, soittelimme nyt aamulla uudestaan. Saimme sovittua palvelusuunnitelmapalaverin vapun jälkeiselle viikolle, toivottavasti keskusliiton aluesihteeri pääsee mukaan. Lisäksi sain ohjeet toimittaa kirjallisia selvityksiä C-lääkärinlausunto ja kuntoutussuunnitelma edelleen toimistoon. Toivon, että päätös tulisi pian palaverin jälkeen, sillä hehkutettuani Facebookissa tämän asian etenemistä tuttuni laittoi viestiä, että hän on yrittänyt etsiä koulutukseensa liittyviä tehtäviä sisältävää henkilökohtaisen avustajan paikkaa. Olin tosi innoissani ja helpottunut, sillä mol.fi-sivuston kautta rekrytoimisesta olen kuullut jos jonkinmoista kauhutarinaa ja tuttuni opiskelee alaa, josta avustamisessani on iloa! Olin jo etukäteen päättänyt, että lähipiirin ystäviä en rekrytoi, mutta tämä tuttu on kaveri harrastuksen kautta, joten törmäämme keskimäärin pari-kolme kertaa kuussa.

E. EVS

Huomenna palaveeraan Näkövammaisten Keskusliiton Iiriksessä J:n kanssa, katselemme jo vähän syksyn vapaaehtoistyöhakemuskuvioita ja toivottavasti luomme hyvän sotasuunnitelman Kelaa varten. Täytyy siis luonnostella se kirjallinen selvitys, jonka toimitan Kelaan yhdessä opintosuunnitelmien ja -rekisteriotteen kanssa. Ilokseni Belgia on byrokratian ruumiillistuma ja vastaanottavan järjestön koordinaattori oli heti mukana juonessa: "I can write an official letter with information about VIEWS, Sante Nord-Sud and adapted EVS and send it to Kela!" Siis upeaa!

P. Pistekurssi
Hakemus on vastaanotettu Kelassa, nyt vain odotellaan vastausta! Myös asumistuen vuositarkastuspaperit ovat saapuneet Kelaan, joten toivon mukaan sieltä kuuluu jotain ennen pitkää.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin olen tässä koettanut parin päivän aikana täytellä avustajahakemusta kesän ajaksi. Jostain syystä kone vähän jumiutuu aina tietyssä kohtaa hakemusta, enkä ole saanut sitä siis kertaakaan loppuun asti ajatuksella täytettyä. Pitänee tehdä se nykyisen avustajan kanssa perjantaina, jotta lukiokaverini saa kesätöitä ja minä orjan, jonka kanssa pääsen Lintsille silloin, kun itse tahdon. :D

tyttism kirjoitti...

Ronja, sulla tuntuu avustajat vaihtuvan tiheästi! Pitääkö se hakemus aina uusia kun työsuhde päättyy? Luulis, että olis järkevämpää niin, että kaupunki myöntää sen tuntimäärän ja siihen sais sitten työllistää niin monta ihmistä kuin haluaa, niin että jos edellinen avustaja lähtee niin sit hankitaan vain uusi?

Anonyymi kirjoitti...

Ei sitä hakemusta tarvitse uusia, kun edellinen lähtee. Mutta koska nykyinen avustajapäätös on lähinnä opiskeluun, se on voimassa vain lukuvuoden loppuun asti. Nykyinen avustaja olisi mielellään ollut minulla kesänkin töissä, mutta menin lupaamaan jo lukiokaverilleni töitä. Eli siis periaatteessa minun ei tarvitsisi avustajaa vaihtaa, vaika uudestaan pitääkin hakea.