sunnuntai 18. lokakuuta 2009

Sillisalaattia.

Viikonloppu Keski-Suomessa, lievä tenttipaniikki aiheutti paluun suoraan etelään kulkematta Tampereen tentin kautta.

Kyläiltiin 5-vuotiaiden kaksosten luona, puhutin sylissäni istunutta hiljaisempaa ja pyysin kertomaan jonkun jutun. E. sitten kertoi: "Mummi laittoi käden ruohonleikkuriin, mutta ei mennyt sormet poikki, tuli vain raitoja!" Äitinsä vahvisti, tarina oli tosi, älkää siis laittako kättä käynnissä olevaan ruohonleikkuriin! Aikamoinen tarina, silti.

Keskustelin veljen kanssa mediamaksusta. Minä kannatan, riippumaton media on tärkeää, kuluttipa sitä tai ei. Veljeni mielestä on typerää lisätä erilaisia maksuja, miksei voida vain budjetoida ja ottaa kansalta veroina. Äitini mielestä "kai se telkkari on sitten hankittava, jos sellaisen maksun joutuu maksamaan". Typerää, tulee mieleen mummin kertomus naapurista, joka "laskee vettä hanasta ympäri vuorokauden, koska on sitä mieltä että taloyhtiön vesimaksu on liian suuri ja pitäähän sitä vettä nyt koko hinnan edestä käyttää".

Äiti sai syntymäpäivälahjakseen piikkimaton. Minä sain villatakin valmiiksi, ehkäpä esittelen jonain päivänä.

Yritän uuvuttautua kouluun, jottei tarvitse ajatella ihmissuhteita.

Veljestäni tulee ylioppilas, velipuolesta ei.

2 kommenttia:

Nattuli kirjoitti...

Kokeilin sellaista Stockalta ostettua piikkimattoa ja on pakko sanoa, että ei ollut niin helppoa kun miltä näytti. Pisteli jalkoihin aika inhoittavasti. Täytyy varmaan harjoitella hetki ennen kuin alkaa tuntua miellyttävältä.
Minustakin Yle on tärkeä siksi, että vähemmän sensaatihakuisetkin ohjelmat saavat näkyvyyttä.

Kootut ympäristöuutiset täältä

tyttism kirjoitti...

Nattuli, mä voin kuvitella että se vaatii vähän treenaamista! Täytynee koittaa pötkötellä sen päällä seuraavan kerran, kun äitin luo menen visiitille.

Yle-kommenttisi allekirjoitan täysin. Mun mielestä on epäilyttävää, jos media olisi muutaman suvun ja vahvasti puoluesidonnaisten tahojen hallussa, niinkuin suomalainen media pitkälti YLEn ulkopuolella on.

Kiitos linkkivinkistä!