tiistai 10. elokuuta 2010

Boston ja NewYork, 2,5kk enää!

N:n ja O:n kanssa pitkään suunnittelemamme Pohjois-Amerikan turnee lähenee. Suuntaamme lokakuun lopulla lentäen New Yorkiin, josta siirrymme muutamaksi päiväksi Bostoniin vain palataksemme jälleen Ison Omenan syövereihin. Koko matkalla on pituutta kutakuinkin 13 päivää, josta lentokoneessa istumme 17 tuntia ja linja-autossa ilmeisesti sen verran, että matkustamiseen menee kutakuinkin vuorokausi.

Majapaikat on varattu, niistä postailen matkan jälkeen tarkempia tietoja ja kokemuksia, mutta kerrottakoon, että Bostonissa majoitumme HI Hosteliin naisten makuusaliin ja New Yorkissa asustamme Harlemissa takapihalla varustetussa asunnossa, jossa on keittiö.

Nyt kaipailemmekin matkakokemuksia ja vinkkejä siitä, missä kannattaa piipahtaa. Mitkä ovat hyviä ruokakauppoja? Mitä on tarjolla ekoihmiselle? Mitkä nähtävyydet on nähtävä? Tiedätkö nähtävyyksiä, joista ei kerrota opaskirjoissa? Toivoisimme voivamme kävellä paljon ja katsella kaupunkien menoa, joten otamme mielellämme vastaan myös vinkkejä vierailun ja käyskentelemisen arvoisista lähiöistä, kaduista, puistoista jne.

Olemme ajatelleet ostaa New York City Passin, jolla pääsee Empire State Buildingiin, Metropolitan Museum of Artiin, Museum of Modern Artiin, Top of the Rockiin (Rockefeller Center), kahden tunnin risteilylle (tai Vapaudenpatsaaseen) ja luonnonhistorialliseen museoon. Muihin nähtävyyksiin ostanemme liput erikseen, mikäli haluamme niissä käydä.

Teatterikäynti on harkinnassa, hinnat ovat makuumme aika tyyriitä, etenkin kun yksi meistä on asunut Lontoossa ja nähnyt melko komeita musikaaleja tuon tuostakin.

Tahdomme mennä ruokakauppaan. Kuulemma kotimme lähellä Harlemissa sellainen onkin. Mahtavaa.

6 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

En tiiä ootko jo käyny noi mun vanhat postaukset kattoos, mut tässä mun muistilista Nykiin ja joitain nähtävyystarinoita löytyy kans noista vanhoista New York-postauksesta:

http://dreamerkaye.blogspot.com/2009/07/kayen-muistilista-new-yorkiin.html

Ja halvat (30-40 dollaria) liput Broadwaylle tilasin täältä: http://telecharge.com/

tyttism kirjoitti...

Hei Kaisa, eilen olikin puhetta O:n ja N:n kanssa, että pitää vielä käydä lukemassa sun postaukset, kun olit perehtynyt matkaoppaisiin huomattavasti paremmin kuin me :) Kiitos tosta nettisivuvinkistä! Me ollaan tähän mennessä vasta katseltu tarjontaa www.broadway.com-sivuilta ja tultu siihen tulokseen, ettei niillä hinnoilla mennä kyllä katsomaan yhtään mitään... :)

Arkipäivän aktivisti kirjoitti...

Sen muutaman päivän kokemuksella, mitä minulla New Yorkista on, voin sanoa, että Brooklynissa on parhaat pikkukaupat ja runsaasti esim. luomuruokakauppoja. Suosittelen ehdottomasti vierailua esim. Brooklynin Park Slopen suunnalla.

Bloggasin aiheesta lyhyesti loppuvuodesta: http://arkipaivanaktivisti.blogspot.com/2010/02/eko-designea-brooklynissa.html.

Bostonissakin kävin, mutta siellä ehdin lähinnä nähdä konferenssihotellin, joten valitettavasti en osaa vinkata oikein mitään. Kivalta kaupungilta kyllä vaikutti.

Antoisaa matkaa!

tyttism kirjoitti...

Muistelinkin, että olit blogannut aiheesta! Kiitos muistutuksesta! Brooklynissa käymme varmasti ihan vain katselemassa maailman menoa, joten nämä kaupat on kätevä yhdistää siihen. Mainiota! Ihan jännittävää nähdä, onko tavallisessa ruokakaupassa yhtään mitään ekoa tai reilua ostettavana.

Anonyymi kirjoitti...

Whole Foods on suuri ja suosittu ruokakauppaketju, ja varmasti sulle mieluinen: sloganinsa mukaan "selling the highest quality natural & organic products". Miinuksena kalliimpi hintataso, mutta tuotteet ovat ihania. Tsekkaa www.wholefoodsmarket.com.

Teologian opiskelijaa saattaisi myös kiinnostaa huikea gospel-esitys jumalanpalveluksessa baptistikirkossa Harlemissa sunnuntaisin klo 9 ja 11. Valitettavasti tästä on tullu viime vuosina niin suosittua, ettei ole toivoakaan päästä sisään, ellei saavu jonottamaan pari tuntia aikaisemmin (tsekkaa www.abyssinian.org). Toki voi yrittää myös vähemmän tunnettua kirkkoa, mutta etenkin tuo kirkko on tunnettu huikeasta gospel-kuorosta.

tyttism kirjoitti...

Anonyymi, kiitos, tiesin jonkun osaavan neuvoa! Tuo kauppa on kyllä pakko käydä katsomassa ja voihan sitä investoidakin - tuon mieluummin tuliaisina syötävää kuin ikuisesti nurkissa pyörivää materiaa.

Tuosta kirkosta olen kuullutkin ja kyllä se kiinnostaisi, etenkin kun majapaikkamme on Harlemissa. Suhtaudun vähän ristiriitaisin tuntein, kuulemma täytyy olla viimeisen päälle hienoissa vaatteissa päästäkseen sisään ja yhdellä tutulla lapsiperheellä oli tosi nurja kokemus (lapset ei saaneet avata suutaan vähän vähää messun aikana, tai tultiin ohjaamaan ulos..). Ollaan paikan päällä kyllä sunnuntaikin, joten voi olla, että menen kaikesta huolimatta, täytyy vain pakata jotain priimavaatetta mukaan.