tiistai 8. joulukuuta 2009

Joulupuuhaa.

Pitkään jatkunut voimapaperin metsästys on päättynyt. Vuosien saatossa olen haaveillut ruskeasta paketointipaperista ja käyttänyt väliaikaisratkaisuna ukin jemmaamaa kaakeliuunin kappaleiden pakkauspaperia (kyllä, ukkini jemmaa kaiken), joka on ollut melko ohutta ja lisäksi vetelee viimeisiään. Viime viikolla sain kuuman vihjeen, jonka perusteella tänään hurautin Bauhausiin. Ja voitto kotiin! 30 metrin rulla (erittäin paksua) ruskeaa paperia irtosi alle kymmenellä eurolla. Ensimmäiset paketit, veljen pienempi ja äidin suuri ja pehmoinen poncho on nyt pakattu ja tämä samainen paperi sopii paremmin kuin hyvin myös noille usein niin hankalille pehmeille paketeille. Halleluja!

Pienoinen joulustressi alkaa pukata päälle, sillä veljiä ja velipuolia on siunaantunut viime vuosina yllin kyllin. Yritän olla lahjoissani käytännöllinen ja eettinen, ekokin mahdollisuuksien mukaan. Tänä vuonna olen suunnitellut standardipaketin useampaan osoitteseen, mutta jokaiseen pakettiin on vielä itse neulottava melkoinen määrä sisältöä. Joitain lahjoja vielä uupuukin: isän ja vaimonsa yhteisen paketin teemana on tänä vuonna "energia". Sisältöehdotuksia otetaan vastaan. Pikkuveljen (11v, 5. luokkalainen) paketti on niinikään vielä kovin avoin. Etenkin sitä varten vinkkejä kaivataan.

Koti on kuin hävityksen kauhistus, ensi viikon tentit kauhistuttavat nekin ja joululomareissua Keski-Eurooppaan pitäisi kiireen vilkkaa suunnitella. Perjantain silmälääkärireissulla viisastuttuani uskaltanen jo suunnitella reitinkin loppuun asti ja viimeistellä aikataulut sun muut.

Pahoittelen hiljaiseloa! Mitä teille kuuluu?

2 kommenttia:

Riikkis kirjoitti...

Tontunpuuhia kuuluu myös. Tällä viikolla olisi ollut kiire, mutta sen se tohtori sitten poisti kirjoittamalla töistäpoissaolomääräyksen. Olen ottanut koto-olosta nyt kaiken irti ja nukkunut, hoitanut tontunasioita ja kutonut :)

Lahja-asiat alkavat olla suht hyvällä mallilla. Olen kyllä hankkinut ihan tavarataivasta, mutta vähän koittanut ajatella, että tarpeellista, pyjamaa, kalenteria jne. Jossain määrin jopa suosinut suomalaista.

tyttism kirjoitti...

Taitaa olla samat elkeet vähän joka tontulla tähän aikaan vuodesta. Eihän se tavara sinällään pahaa ole, munkin pussukasta löytyy sitä itseään, osa tosin syötävää ja loput mahdollisimman pitkälle käyttöjuttuja, neulottuja ja sen sellaista. Ainoastaan tuolle 11-vuotiaalle ehkä sorrun hankkimaan jotain ei niin hyödyllistä, kun on kovasti vaikea keksiä mitään.