lauantai 16. tammikuuta 2010

Kahden viikon kahvitauko.

Siunattu Itä-Eurooppa hintatasoineen ja kahvilakulttuureineen! Olen perso makealle, voisin elää pullalla ja kahvilahinkuni on kyltymätön. Voitte siis arvata, missä nökötin lähes joka päivä reissuni aikana.

Poznan

Kuva täältä.

Post Office Cafe
Stary Rynek 25/29
Hintataso: latte macchiato 10 zlotya, juustokakku 10 zlotya

Kaunis ja hauska kahvila Poznanin vanhan kaupungin keskustassa olevalla aukiolla. Sisustuksena nimensä mukaisesti brittien postitoimistorekvisiittaa, joten erityisen puolalaista fiilistä tästä kahvilasta ei kyllä saanut. Palvelu oli hyvää, sitä sai englanniksi eikä turhaan tarvinnut odotella.

Varsova

Kuva täältä.

Wayne's Coffee
Zlote Tarasyn ostoskeskus päärautatieaseman vieressä

Sitä samaa huttua kuin Suomessakin, mutta koska reissu oli sujahtanut varsin turistillisissa merkeissä, päätettiin B:n kanssa kruunata retki valitsemalla turistimaisesti tutun merkkiketjun kahvila... Suuri latte oli todella suuri, oikeastaan pienehkö ämpäri.

Krakova

Krakovassa käytiin monessakin paikkaa, kaikista en tiedä nimeä. Yksi aivan mieletön kasvisravintola sulatti sydämeni (ja kylmän kohmettamat varpaat) ja pikkuruinen leipomo, jossa oli tympääntynyt kassatäti, myi meille suussasulavat leivokset, joiden nimi lausuttiin jotakuinkin cremufka, kirjoitusasusta ei ole tietoa. Krakovassa oli kahviloita ja kuppiloita aivan uskomattomat määrät, joillain alueilla jopa suurin osa ovista johti jompaan kumpaan - tai molempiin, sillä myös baareista sai leivoksia...

Cafe Botanica

Kuva kahvilan sivuilta.

ul. Bracka 9
Krakova

Kahvila oli tunnelmallinen, voin kuvitella hienoja rouvia iltapäivällä ja meitä nuoria aikuisia iltaisin. Listassa paljon kahveja, teelaatuja ja kaakaoita, leivoksia ja jälkiruokia. Latte ja Pavlova, banaani-kiivi-marenki-kermavaahto-jälkiruoka (niinpä, mistähän ne reissukilot mahtoikaan kertyä?) kustansivat yhteensä 4,15e. Kahvilassa tupakoivien ja tupakoimattomien osastot erikseen ja peremmällä tila jatkui baarimaisempana.

Alchemia Bar


Kuva.

ul. Estery 5
Krakova

Tämä baari, jossa kävimme kahvilla ja leivoksella (heh) löytyy Krakovan boheemina tunnetusta juutalaiskaupunginosasta, Kasimiersista. Googlaillessani baarin nimellä osuin ensimmäisenä Worlds Best Bars -sivustolle ja täytyy myöntää, että sitä se kyllä olikin! Tunnelma ihana, taiteilijamainen, rauhallinen ja raukea. Miinusta tulee ainoastaan tupakoinnista, mutta jos savutonta haluaa, lienee parempi pysytellä poissa Puolan kuppiloista. Latte ja omenapiiras kustansivat muistaakseni 20 zlotya, 5e. Annettakoon bonusta huumorintajuisesta henkilökunnasta, meitä palvelleella tarjoilijalla oli mitä mielettömin nenä!

Koska olen saanut kuulla "julkaise jo jotain sieltä reissusta!"-rutkutusta, julkaisen tämän nyt vähän puolittaisena postauksena ja jatkan ehkä ensi viikolla, kaupunkejahan ja niiden kahviloitahan kyllä riittää edelleen... :)

1 kommentti:

Elina Koivisto kirjoitti...

Muistan samanlaisia fiilareita Unkarin matkalta yhdeksän vuoden takaa. On uskomattoman ihanaa, kun kahviloissa voi käydä hyvällä mielellä niin paljon kuin sielu sietää.