sunnuntai 28. syyskuuta 2008

Tabula Rasa

Edellinen bloginpitoyritykseni kuivui kokoon viimeistään siinä vaiheessa, kun unohdin salasanan, joten täytyy toivoa, että tämä uusi yritys tuottaa enemmän tulosta! Tällä hetkellä tulee seurattuakin huomattavasti useampaa blogia kuin taannoin ja tuntuu mukavalta, kun kommentoidessaan voi nyt jättää vähän kattavamman jäljen itsestään.

Viikonloppu on sujunut nopeasti taas kerran, tulin Keski-Suomeen perheideni luokse ja tunnollisesti olen käynyt mummolassa leipomassa sämpylää ja pullaa ja isän perheen luona leikkauttamassa tukkaani (17v. velipoika M. kun päätti jättää lukion ja siirtyä konkreettisempiin juttuihin) ja majoittunut äitini perheen luona. Eilen kävin kaupungilla, tulin valinneeksi uudet silmälasit näiden viitisen vuotta kasvojani koristaneiden, nyttemmin jo erittäin naarmuisten ja maalittomien tilalle. Kävin myös iki-ihanassa Ekolossa, joka uudessa sijainnissaan keskikaupungilla on mitä mainioin! Löysin sieltä veljelleni joululahjan, äidilleni synttärilahjaksi luomu-kamomillateetä ja itselleni hamppu-puuvillahousut. Hups. Ihana myyjäpoika luki teeajatukseni ja kertoi, että alakerran kahvilassaan saa tämän kuun loppuun saakka nauttia ilmaista kahvia ja teetä. Nam! Jäin harkitsemaan myös hamppuhupparia, mutta se jääköön vielä hetkeksi harkintaan, sillä hintaa oli 67e. Käytiin äitin ja E:n kanssa syömässä, ja jätin ravintolaan hienon Reilu Kauppa -käyntikortin, jossa kiitetään palvelusta ja muistutetaan, että ensi kerralla olisi mukava juoda RK:n kahvia jälkkäriksi.

Tänään, ennen kuin äiti ja E. huristelivat 25km päähän äitin ostamalle mökille pihatalkoisiin, aloitin jo pitkään harkitsemani vihreään sähköön käännyttämisen. Isäni on paatunut, tuloksia syntyy ehkä vuosien vakuuttelulla, mutta äidissäni on potentiaalia! Hän oli sitten viime näkemän siirtynyt hyla-maidosta luomuun ja sanoi vatsavaivojen pysyneen poissa. Ehkä lievästi laktoosiin reagoivilla onkin kyse siitä, että normimaito on liian käsiteltyä? Lsiäksi yllätyin, kun keittiön kaapista löytyikin jo käytössä oleva luomu-kamomillatee - hyvä äiti!

Huomenna saan itse tietää saksanpähkinän allergiatulokset - kaksi viikkoa takaperin sain soija-arvoksi 2,9 ja hasselpähkinälle 69 (!), kun allergiaton saisi testeistä korkeintaan 0,35. Nyt mukana kulkee hengenlähtö-lähellä-tilanteiden varalta adrenaliinipiikki ja elän toivossa, että lääkäri antaisi lähetteen ravintoterapeutille, jonka kanssa voisin käydä läpi soijattoman ja pähkinättömän kasvisruokavalion kompastuskiviä.

Kameraa en omista, mutta läppäristäni sellainen löytyy, joten ehkä napsaisen kuvan noista uusista pöksyistä, jahka illemmalla takaisin kotikaupunkiin joudan.

Edit 22.41. Tässäpä huonohko kuva ihanista housuista, mutta tahdoin rajata vatsani pois kuvaa koristamasta..

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jee, kivaa lukea sun blogia vaikka lähes päivittäin jutellaankin. :) T

tyttism kirjoitti...

T, kiva kun kävit, eka itsensä virallistanut vierailija! Nyt koitan vimmatusti arvailla, kuka mun kanssani lähes päivittäin kommunikoivista mahdat olla :P

Anonyymi kirjoitti...

No minä se vaa olin..! T ;)